Sevr Antlaşması

Efendim bu hafta konumuz Sevr antlaşması. Ancak Sevr antlaşmasını bilinmeyen yönleri ile ele alacağız.

Şurası bir gerçek ki Emperyal Batılı güçler aslında Sevr antlaşmasından vazgeçmiş değiller. Bugünün Kürdistan hayalleri bu planın bir parçası. Hepimiz gördük ki Suriye ve Irak için biçilen ömür 80-100 yıl arası bir ömürdü. Tabi ki bunun böyle olmasında etkili olan o toplumların sağlam bir zemin üzerine kurulmamış olmasıydı. Ancak Farslar ve Türkler için aynı durumdan bahsedemeyiz.

Gelin sizlerle Sevr antlaşmasının göz ardı edilmiş maddelerine bakalım:

Metin Osmanlıca bir metin;

Madde 154- Zat-ı şahaneye mahsus maiyet-i seniye kıtaatı bir erkân-ı harp ile piyade ve süvari cüzütamlardan mürekkep olacak ve mevcudu zabit ve efrat dahil olmak üzere 700 kişiyi tecavüz etmeyecektir.

Madde 155 — 152 nci maddenin ikinci ve üçüncü fıkralarında tadat olunan kuvanm umum yekûnu erkân-ı harplar, zabitan, mekâtib-i askeriye heyet-i talimiyesi ve idariyeleri ve depo kıtaatı dahil olduğu halde 50.000 neferi tecavüz etmiyecektir.

Bizlerin dikkatini çeken şey, Osmanlı için belirlenen maksimum asker sayısının toplamda 50.700 ile sınırlandırılmış olması İnsan gerçekten de düşünmeden edemiyor. 50.000 yerine 60.000 olsa ya da 700 yerine 800 olsa ne olurdu?

Efendim bizce sayının 50.700 gibi bir sayı ile sınırlandırılmasının temsili bir değeri var. O da şu; Peygamberimizin doğum tarihi olan 571 yılına atıf. Yani batılı güçler 50.700 ile sınırlandırıyor ki bizlerden bir daha o “1” çıkmasın, yani Hz. Muhammed’in yolundan yürümeyelim.

Bu tabi sadece bizim düşüncemiz. Ancak şurası da bir gerçek ki Batı ve tarihin diğer Tiranları asla İslam’ı kabul etmiyor. Romalı İmparatorlar Hz. İsa’ya karşıydı, Firavun Hz. Musa’ya, şimdi bizim İngiliz devleti ve kardeşleri de Hz. Muhammed’e karşı.

Bu nedenle yazımı biz Müslümanların ümidini yitirmemesi ve bir an önce Allah’a bağlanması için şu ayet ile bitiriyorum.

Al-i İmran / İmran Ailesi Suresi 12. Ayet

“ Kafirlere de ki: Yakında yenilecek ve Cehennem’e haşr olunacaksınız. Ne kötü bir döşek!”

Herkese iyi haftalar dilerim..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Cenk Akan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler