Pencere sizsiniz

“Bebekler gibi uyumak!” kayıtlarından kurtulmuş bir ruhun tüy gibi hafif, kuş gibi uçmasıdır. Bir tek yarı ölüm denen uykuda sükûnet. Dünyanın bütün tuzakları yerle bir. Günah-sevap, iyi-kötü yok. Gözlerim, ellerim, ayaklarım ve tüm bedenim arzularına uyuyor. Ama, “Gözsüz görüyorum rûyâda, nasıl?” (N.Fazıl)

Büyük pencerelere hayranlığımız var. Daha çok insan, daha çok yağmur, daha çok çocuk görebilmek için mi? Yoksa,” Dört duvarın arasındaki..” “… beşinci yol…” mudur? “Pencere”. (Seydi Alkan)” kör pencere”nin (Ahmed Arif) önünde günlerini karşıdaki siyah duvara bakarak, mutlu, neşeli görüntüler anlatan o güzel hasta mıyım ben? Bakan gözlerimse, benden habersiz o siyah duvarı geçen kim?

“gökyüzü penceresi” veya “cennet penceresi” (Gamze ALYAR) dermiş Çin’liler çatıdaki pencerelere. Muhtemel görmenin, gökyüzü ve cennetle bir akrabalığı var. Sanki evler kafes, pencereler nefes veya hürriyet. Bir insan Hakka kavuştuğunda, evin bütün pencereleri açılır. Ki, ebedi istirahatgâhına kanatlanabilsin, bedenlenmeden önceki yuvasına kavuşsun…

“ Kendinizi temiz ve berrak tutarsanız iyi edersiniz; çünkü arkasına geçip dünyayı görmeniz gereken pencere sizsiniz.” George Bernard Shaw

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kibritçi Kız - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler