Nefis ne için yaratıldı

Efendim nezdimizce fark edilen bir husustan bahsedelim bu yazımızda. Nefsime uydum sözünü hepimiz duymuşuzdur. Bu nedenle nefis bize kötü bir şeymiş gibi gelir. Ancak nefsin yaratılma hikmeti ancak ve ancak Allah’ın rızkını takdir etmesidir. Cennetteki ve dünyadaki nimetlerin tadına bakacak ve Yaratıcısını bilecek.

Yani özünde nefis bize düşman değil. Helal dairede olan her şey nefsin hakkı. Nefis Allah’ı madde feleğinde tanısın diye yaratıldı. Ancak nefis hassas bir olgu. Onu haramla doyurursan nefis Şeytanlaşır. Bu nedenle asıl düşman nefis değildir.

İnsanlar nefsime uydum demesin, nefsimi haramla doyurdum o da bana kötülüğü emrediyor desin. Nefsini helal yoldan doyuran biri sadece tat alır ve mesut olur.

Harama düşen harama düştüm desin.

Bu nedenle yazımı öz ve kısa tutup konuyu bir ayet ile bitiriyorum.

Fecr Suresi 27-30. Ayetler:

Ey mutmain olmuş nefis- Sen O’ndan razı O senden razı olarak Rabbine dön- Kullarımın arasına katıl- Cennetime gir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Cenk Akan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler