Kütahya'nın sesi birlik ruhuyla yeşerdi

Uzun zamandan beri, beklenen bahar yağmurlarıyla yüzü gülen bereketli toprak gibi, KÜTAHYA’NIN SESİ’ de adeta “ezber bozan” birlik ve beraberlikle ufka doğru yeniden yeşerdi.

Kütahya merkez ve ilçelerinde yayın yapan;

Yeni Kütahya, Gazete Kırküç, Vizyon, Kütahya Postası, Zafer Gazetesi, Hisar Gazetesi, Tavşanlı'nın Sesi, Domaniç Gazetesi, Gaziemet gazetesi, Simav'ın sesi gazetesi, Yeni Gediz Gazetesi, Altıntaş Pozitif gazetesi....

Gazeteleri ilin kapsamlı, etkili bir internet gazetesi için birleştiler. KÜTAHYA’NIN SESİ il genelinde, pek az ilin sahip olduğu özel değerlerini, sorunlarını, gelişmelerini, kültürünü, sosyal hayatını dünyaya duyuracak.

Her biri kendi kulvarında, yaşadığı ili, ilin insanını sevdiği kadar, sevdirmek, ve tanıtmak için çırpınan kadrolarıyla, işbirliğinin, paylaşmanın güzel örneği olurken; birlik ruhu ile yeşerip, köklü çınarlar gibi büyümesinde “KÜTAHYA’NIN SESİ” kulvarında daha güzel yarınları birlikte gögüsleyecekler.

Bir kitap var, Tavşanlı höyükte kazılarda aydınlanan , dünyada üstü kapalı kalan Anadolu’da Bronz çağının önemli uygarlıklarından LUVİLER’in çok önemli izleri ortaya çıktı.

Eberhard Zangger LUVİ UYGARLIĞI EGE’NİN BRONZ ÇAĞINDAKİ EKSİK HALKA kitabında: “Arkeoloji, Avrupa’nın Osmanlı İmparatorluğu’ylamücadele ettiği bir dönemde çıkmıştır. 20. Yüzyıla kadar paradigmalar Avrupa uygarlıklarını büyük gösterip Türkiye topraklarındakileri küçük göstermek amacıyla geliştirilirdi. Arkeoloji, uzak bir geçmişte kalmış küskünlükleri atlatmaya ve Doğu ve Batı kültürleri arasındaki uçurumu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.” Diyor.

Önemli bir bilgi de veriyor. İsviçre’nin Zürich kentinde kar amaçlı gütmeye bir vakfın tek amaçlının Anadolu’nun batısında özellikle LUVİ Yerleşim yerlerinin araştırmalarını finanse edeceğini açıklıyor. Ama ne yazıkki bölgemizde bunu bilen yok.

Aynı şekilde araştırılmayı bekleyen, dünyada tek kalmış ağaçlar, genetik farklıkları olan balıklar, tarihi, kültürel , pek çok alanda ilginç ve keşfedilmemiş yerler, doğal alanlar, madenler.

İşte bütün bunlar ve Kütahya’yı bütün değerleriyle tanıtmak için, tam da bu konuda farkındalığı yüksek olan gazeteciler,araştırmacılar, tek adresten seslerini duyurabilecekler.

Tek adreste, KÜTAHYA BİR BÜTÜN OLARAK, Dünyaya Sesini de, değerlerini de daha gür bir ses ile duyurabilecek. Kütahya’nın her bir köşesinden fedakarlıkla, emekle, özenle hazırlanan, haberleri, talepleri, dilekleri, özellikleri tek tıkla ulaşılır hale gelecek.

İstanbul’da Marmara üniversitesi iletişim fakültesinden, mezuniyetim ve gazetecilik tecrübesinin ardından memleketime, baba ocağıma döndüğüm yıllardı. Bir yerel gazete çıkarabilmek için çalışmalar yapıyorduk. O dönemin belediye başkanı da Merhum Fevzi Coşgun idi.

Gazetecilik ve memleketimizin değerlerini kaydetmek, onun çok çaba sarfettiği, adanmışlık duygusuyla desteklediği, uğraştığı bir konuydu.

Birgün beni çağırttı. Çok heyecanlıydı. Seyitömer’den bir haber aldığını söyledi. Açık kömür sahasında, sabah gün ağarırken, ayna “ olarak ifade edilen 20-30 metre yükseklikteki, kömür Duvarında dev makineler anlaşılamayan bir nedenle aniden durmuştu. Simsiyah kömür duvarında beyaz renkli taş damarlar net Arapça harflerle okuyabilecek belirginlikte yazılar ortaya çıkmıştı. Biz gittiğimizde bir yadan da kömürler dökülüyordu. Fotoğraf makinesiyle bir kaç kare çekebildim. Bizim okuduğumuz en belirgin yazı “ENTE MÜBAREKÜN” oldu. Bunu fotoğraflayabilmiştik. Dökülen parçalardan nun harfinin olduğu parçayı getirdik Tavşanlı’ ya, Bozulmasın diye her yanı kapalı cam muhafazaya yerleştirdik. Daha sonra yine Fevzi Coşgun başkanımızın restore ettirerek oluşturduğu müzede sergilenmeye başladı. Müze envanterine girdi.

Ama ne yazık ki Kütahya’da sadece iki ilçe gündeminde heyecan yaratmasıyla kaldı. Ama otobüslerle, yerli yabancı pek çok kişi, müzedeki nun harfinin yazılı olduğu kömür parçasını ve bu yazının çıktığı kömür ocaklarını yerinde görmeye geldiler.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fatma Selma Kocabaş AYDIN - Mesaj Gönder



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler