Kütahya'da kobifin desteğini kaçırdı

Zafer Dergisinde yayınlanan KOBİFİN Destekleri listesinde ne yazıkki Kütahya yeralamadı. Manisa, girişimcilik enerji ve kapasitesiyle en çok destek alan il olurken, Afyonkarahisar, Uşak, ileride güzel projeleriyle desteklenme listesine girdiler.

Bu sonuç Kütahya’da genç istihdamı alanında önemli katkılar sağlayacak projeler üretemediler mi?

Sorusunu akla getirmiyor mu?

Kütahya’ da KOBİ mi yok?

Genç İşsiz mi yok?

Teknokent mi yok?

İşletmesini geliştirmeyi isteyen KOBİ mi yok?

Akil yöneticileri olan Ticaret ve Sanayi Odaları mı yok?

Geliştirilecek işkolu mu yok?

İletişim mi yok?

Fizibilite raporları mı yok?

Yoksa Kütahya il ve ilçelerinde KOBİ’lerin proje desteğine ihtiyaçları mı yok?

Yoksa destekleme değerlendirmesini geçebilen müracaat mı olmadı?

Bu konuda cevabı olanlardan görüşlerini bekliyoruz.

ZAFER DERGİSİNDE YAYINLANAN PROJE DESTEKLERİ HABERİ ŞÖYLE;

KOBİFİN Kapsamında16 Projeyle 15 Milyon TL’lik Yatırıma Destek

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından 24.12.2021 tarihinde ilan edilen İmalat Sanayisindeki KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Artırılması Finansman Desteği Programı’na (KOBİFİN) sunulan projelerin değerlendirme sonuçları 01.06.2022 tarihli ve 2022-03 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda karara bağlandı.

İmalat sanayisinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin COVID-19 sonrası toparlanma sürecinin desteklenmesi ve rekabet gücünün artırılması amacıyla hazırlanan KOBİFİN kapsamında desteklenen 16 proje ile 15 Milyon TL’lik yatırım hayata geçirilecek olup tahmini 4.7 Milyon TL’lik finansman gideri ZAFER tarafından karşılanacaktır.

Stratejik tematik sektörlerde ( otomotiv yan sanayi, savunma sanayi ve teknik tekstil) ya da bu sektörlere doğrudan mamul / yarı mamul girdisi sağlayan imalat sanayisi sektörlerinde Ar-Ge faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile ürün ya da üretim süreci yenilikleri yapılması ve BİGEM imalat sanayisi sektörlerinde (C10 Gıda, C13 Tekstil, C15 Deri, C22 Kauçuk ve Plastik, C23 Diğer Metalik Olmayan Mineral Ürünler, C25 Fabrikasyon Metal Ürünler, C27 Elektrikli Teçhizat, C31 Mobilya) yeni yatırımların hayata geçirilmesi ile kaynak verimliliği sağlamak amaçlı modernizasyon yatırımlarının yapılması hedeflerine katkı sağlaması amacıyla desteklenecek projelerde 42’si genç olmak üzere 53 istihdam öngörülmektedir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fatma Selma Kocabaş AYDIN - Mesaj Gönder



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler