Dönüş

Dönüş

Efendim merhaba,

Yeni bir haftaya hep birlikte girmiş bulunuyoruz. Bu hafta da sizlere iç dünyamız ve Kur’an hakkında ki gözlemlerimi paylaşacağım.

Şöyle bir düşünüldüğünde, insan olarak giderek yalnızlaşıyoruz. Önce samimi olmadıklarımız bizi terk ediyor. Sonra daha az samimi olduklarımız ve en son en samimi olduklarımız bile gün geliyor bizi yalnızlığa itiyor. Bu hayatın bir gerçeği ne de olsa…

Bu psikoloji içinde insan, kendi kabuğuna çekiliyor. Bir dost eli istiyor elini uzatsın, bir sevgili istiyor ki ona gülsün, bir aile istiyor ki onu barındırsın.

Bu son derece insani olan yalnızlığımız, bakalım Kur’an’da nasıl geçiyor;

“Ey insan! Sen Rabbine kavuşuncaya kadar çalışıp çabalayacak, sonunda O’na kavuşacaksın.” ( İnşikak suresi, 6. Ayet)

Hani demiştik ya asıl ayrılığımız Rabbimize diye bir önceki yazılarda. İşte tam olarak böylesi bir durum içindeyiz.

Ruh olarak tamamen Rabbimize bağlıyız. O’nu arıyor, O’nu istiyoruz. Demiyor muyuz canımız yandığında; Allah! Ya da şaşırdığımızda; Allah Allah! Peki ya çok sevindiğimizde; Allaaah!

İnsani ilişkilerimizde yaşadığımız özlem, hasret gibi duygular, bu ayetle karşılaştırıldığında sanki denizde bir damla gibi değil mi?

Herkesin malumu: O’ndan geldik, O’na döneceğiz

İşte tam olarak böyle sayın okurlar… Biz nasıl uzun zamandır görüşemediğimiz birine karşı çabalayıp duruyorsak, aynı şekilde Rabbimize varmak için de çabalıyoruz.

Hani çok sevinçlisindir çünkü bir iyilik yapmışsındır, için içine sığmaz. Veyahut üzülmüşsündür de boynunu bükmüşsündür. İşte tam olarak sana cevap verecek, üzüntünü giderecek veyahut beraber sevineceğin biri var yanında… Hem de bak ne diyor İlahi Kitabında?

“Ve biz ona şah damarından daha yakınız.” (Kaf suresi, 16. Ayet )

Yapmamız gereken tek şey O’na yaraşır bir kulluk. Samimi bir kulluk hem de. Biz neredeysek O da bizimle orada. Bizi sahiplenen, bizi koruyan ve gözeten bir Yaratıcımız var. Yeter ki O’nu arayalım, O’nu düşünelim…

Herkese iyi haftalar dilerim..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Cenk Akan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler