HAYATIN TEMEL AMACI

Nefes alıp vermeye başladığımız andan itibaren başlar hayat mücadelemiz. İnişiyle, çıkışıyla, acısıyla ve tatlısıyla, yaşamın getirdikleriyle …

Kendi mücadelemizin iç hesaplaşmasını yaşıyoruz kendimizle . Her bir benlikte; saklı olan bu mücadele, kimi zaman hüsran, kimi zaman mutlulukla sonuçlanıyor. . Lakin hayatın temel gerçeği ne sürekli iniş ne de sürekli yokuştur. Bu döngüde yüce yaratıcının hayatı nasıl kaleme aldığıyla ilgilidir. Nizam, düzen, tertip ve akla mantığa uygunluk ... Fert olarak içinde bulunduğumuz bu yaşam mücadelesi bize hayatı bir öğretmen gibi öğretmektedir. Bu düzen içerisinde hayatı kendi iç hesaplaşmamızla değerlendirip yönetmemiz gerekiyor. Ne çok karamsar ne de çok ümitli. Tamamen hayatı ve kendimizi nasıl yönettiğimizle ilgili bir durum. Azcık karamsarlık bizi kör kuyuya, tamamen ümitli olmakta hayatta olan bazı güzellikleri görmemize engel olacaktır.

Bu döngüyü iyi yönetmek hem bize fayda sağlayacak hem de topluma fayda sağlayacaktır. Hayat mücadelemiz inişiyle ve çıkışıyla devam edecek. Zira acı olmalı ki tatlı bir anlam kazansın. Çirkin olmalı ki güzel bir anlam kazansın. Aslında hayatın temel prensibi eşyanın zıtlarıyla bir anlam kazanıp değer bulmasıdır.

Hayatın başrol oyuncuları olarak bizler de hayatı iyi anlamayı, bize bahşedilen güzellikleri görüp iyi değerlendirmeyi, toplum bilincini aşılayarak hayatı yönetmeyi öğrenmeliyiz. Zorluklar asla bitmeyecek. Sıkıntı ve acı asla tükenmeyecek. Bu kavramlar hayatın birer basamakları, olmazsa olmazları. Zira yaşam bize hayatı anlamayı, varolan değerleri görmeyi, karamsarlıktan uzak vatana millete bağlı birer fert olmayı öğretir.Biz sadece yaşamdan neler bekliyoruz onu bilelim. Hayatı anlamak bazen hayattan neler beklediğimizle ilgilidir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Eyüp Gültekin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler