Yeşilay Kutso’dan Destek İstedi

Yeşilay Kutso’dan Destek İstedi

Yeşilay Kütahya Şubesi Başkanı Nuri Çetin, faaliyetleri hakkında bilgi paylaştı. Bağımlılıklarla mücadele için Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından ücretsiz destek verildiğini, ihtiyaç duyan herkesin, Kütahya YEDAM ile iletişim sağlayarak yararlanabileceğini söyledi. YEDAM ile farkındalığı ve bilgiyi yaygınlaştırma çalışmaları yürütüldüğünü, ihtiyaç duyanların merkeze yönlendirilmesi için, toplumun tüm kesimlerinden destek beklendiğini vurguladı.

“Yeşilay, YEDAM hizmetlerinin duyurulmasında destek bekliyoruz”

Ziyarete katılan Kütahya YEDAM uzmanları ise bağımlılar ve aileleri ile yapılan görüşme ve çalışmalara ilişkin bilgi paylaşarak, YEDAM’ın hizmetlerinin duyurulması için destek taleplerini sundu.

Bağımlılıkların hayata olumsuz etkileri ile bunlardan korunma ve uzaklaşma yönünde yapılabilecek çalışmaların istişare edildiği görüşmede, toplumsal açıdan Yeşilay’ın yaptığı çalışmaların önemli olduğu vurgulandı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, ziyaretten memnuniyet duyulduğunu belirterek Yeşilay’ın çalışmalarını tebrik etti. Üyelerin, kamuoyunun Yeşilay çalışmalarını yaygınlaştırması için destek çağrısı yaptı.

Karşılıklı iyi dileklerin sunulmasıyla ziyaret sona erdi.

KÜTAHYA YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ (YEDAM)

KURTULUŞ KONAĞI’NDA HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR!

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)

Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği sağlanmaktadır. Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nde psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekip, tütünün yanı sıra alkol, madde, internet ve kumar ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak, yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı olmaktadır.

Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde aynı zamanda danışan aile ve yakınlarına da destek vererilerek bozulan yaşam düzeninin onarılması ve ilişkilerinin sağlıklı devam etmesi de desteklenmektedir. YEDAM’a 115 numaralı Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışma Hattı’ndan ulaşılarak ücretsiz destek alınabilmektedir.

Türkiye genelinde 81 il ve Kıbrıs’ta olmak üzere; 120 Yeşilay Danışmanlık Merkezi, bağımlı kişilere, bağımlılıklarından kurtulmaları konusunda destek olarak; öfke kontrolsüzlüğü, kaygı gibi ruhsal sorunlar yaşıyorsa bunların düzelmesi için ayrıca psikolojik destek sağlamaktadır.

Merkezlerde randevu sistemi ile çalışılmaktadır. Kişi merkeze geldiğinde öncelikle bir psikolog ile sonrasında sosyal hizmet uzmanı ile görüşmekte ve bu görüşmelerde kişinin risk ve ihtiyaçları saptanmaktadır. Bu görüşmeler sonrasında kişi ile tedavi planı oluşturulmakta, gerekliyse tıbbi destek alabilmesi için uygun yerlere yönlendirme yapılmaktadır (AMATEM vb. gibi). YEDAM bünyesinde tıbbi destek hizmeti doğrudan verilmemektedir. Kişilere hizmet vermenin yanında, aile bireyleri ve yakınları ile de doğrudan görüşmeler gerçekleştirilerek sürece katılımları sağlanmaktadır.

YEDAM Atölye, kişilerde alkol ve madde kullanımına bağlı olarak azalan veya kaybolan yaşam becerilerinin tekrar kazandırılması ve tekrar kullanmayı önleme hakkında bilgilendirme amacı ile kurulmuştur. Danışanların boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlama, riskli ortamlardan uzak tutma ve meslek edindirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesiyle danışanın tedavi sistemi içerisinde kalması amaçlanmaktadır.


24 Haz 2021 - 14:41 Kütahya/ Kütahya- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.