TÜRKLERİN İLK ARACIYLA SON ARACI YAN YANA

Türklerin ilk aracıyla son aracı yan yana

Togg, Ertuğrulgazi Türbesi önünde görücüye çıktı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) tarafından üretilen T10X model elektrikli araç Ertuğrulgazi Türbesi önünde görücüye çıktı. Türbede atlı nöbetçiler Togg'u incilerken, Türklerin ilk ve son aracını yan yana getirerek minik bir gösteri sergiledi.
Türkiye'de üretilen elektrikli otomobil Togg, Türkiye'nin pek çok noktasında görücüye çıkmaya başladı. Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklar olan Söğüt’te devletinin kurucu Osman Gazi'nin babası Kayı Aşireti Lideri Ertuğrul Gazi Türbesi önüne getirildi. Burada türbe önünde alp kıyafetli saygı nöbeti yapan askerler tarafından incelendi. Ardından atlı nöbetçilerde Togg incilerken, Türklerin ilk ve son aracını yan yana getirerek minik bir gösteri sergiledi.
Programa Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’da katılarak, “Türk milleti tarihinden aldığı ilhamla ecdadının izinde. Gururumuz, yerli ve milli otomobilimiz, Togg ile Atamız Ertuğrul Gazi’nin huzurundayız. Bilecik’imize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

26 May 2023 - 11:29 Bilecik/ Bilecik- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.