Tercihlerde son günler

Tercihlerde son günler

27 Temmuz’da başlayan resmi tercih süresi 5 Ağustos 2022 Cuma günü sona eriyor. Meslek seçiminde hala kararsızlık yaşayan adaylar, Kariyer Testi ile ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun mesleği belirleyebilir. Üsküdar Üniversitesi tarafından 2015 yılından bu yana internet üzerinden uygulanan Kariyer Testi, bugüne kadar 1 milyon 202 bin 750 kişinin uygun mesleği belirlemesine yardımcı oldu. Kariyer Testini son bir yılda ise yaklaşık 516 bin 806 kişi çözdü.

Tercih maratonunda son viraja girildi. İlgi, yetenek ve becerilerine göre seçtiği bölümün kendine uygun olduğunu düşünen kadar, henüz bir karar vermemiş olanların da sayısı oldukça fazla…

Hala karar veremediyseniz Üsküdar Üniversitesi tarafından internet üzerinden uygulanan Kariyer Testi, üniversite adaylarına meslek seçimi konusunda yardımcı oluyor.

2015’ten bu yana uygulanan Kariyer Testi, bugüne kadar 1 milyon 202 bin 750 kişinin meslek seçiminde karar vermesinde önemli bir yol gösterici oldu. Kişinin başarılı olabileceği alanları belirleyen Kariyer Testi’ni son bir yılda ise 516 bin 806 aday çözerek geleceğine yön verdi.

Kariyer Testi ile kararsız olan adaylar, kendi yetenek ve ilgileri doğrultusunda başarılı olabileceği alanları belirlerken; mesleğiyle ilgili karar vermiş olanlar da o mesleğin kendine ne kadar uygun olup olmadığını test etme imkanı buluyor.

Kariyer Testi nedir?

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, “Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testinin 90 sorudan oluştuğunu söyledi. Tözeniş, adayların sorulara verdiği ‘hoşlanırım’ ya da ‘hoşlanmam’ yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor. ‘Gerçekçi’, ‘Araştırıcı’, ‘Artistik’, ‘Sosyal’, ‘Girişimci’ ve ‘Geleneksel’ olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testinde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.” dedi.

Kariyer testine aşağıdaki linkten ulaşılabiliyor:

https://uskudar.edu.tr/tr/kariyer-testi

02 Ağu 2022 - 13:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.