Gediz Müftülüğü Vaizinden "Teknolojiyi Bilinçli Kullanma Semineri"

TEKNOLOJİYİ BİLİNÇLİ KULLANMA SEMİNERİ

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Müftülük Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizi Feyzullah Satılmış tarafından Zafer İlkokulu öğrencilerine seminer verildi.

            Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı Farkındalık Çalışmaları“ çerçevesinde düzenlenen  teknolojinin bilinçli ve faydalı kullanımı konusunda farkındalığı artırmak amacıyla “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” semineri gerçekleştirildi.

            Gediz Zafer İlkokulunda düzenlenen seminerde ÇEDES çerçevesinde verilen “Teknolojiyi Bilinçli Kullanma” seminerinde öğrencilere teknoloji, teknolojinin yararları ve zararları, internet bağımlılığı, bağımlı olmadan teknoloji nasıl kullanılmalı, teknoloji kullanılırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verildi.

            Sağlıklı ve kontrollü internet kullanımının çocukları okuma yazma gibi birçok becerilerini geliştirdiğini ifade eden ADRB Vaizi Feyzullah Satılmış, “kontrolsüz olan internet kullanımında çocukları psikolojik, fiziksel ve sosyal gelişimini olumsuz etkiliyor. İnternet kullanım yaşının düşmesi nedeniyle bu durumlarda hem aileler hem de okul yönetimleri büyük zorluklar yaşıyor. Teknoloji kullanımı açısından farkındalık oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Paylaş: 

Okur Yorumları

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.

Yorum Yaz