TEKNOFEST ŞAMPİYONLARI GÖBEL’E MİSAFİR OLDU

DPÜ TEKNOFEST 2023te KARANDA İHA ve DUSCART Elektromobil takımlarıyla iki şampiyonluk kazandı.

Geçen yılın da şampiyonu olan DPÜ ekibi “KARANDA İHA” bu yıl da İnsansız Hava Araçları kategorisinde yarıştı. Ön elemeleri ilk sırada tamamlayan KARANDA İHA, bu yılın en iddialı takım olarak yarıştığı İHA kategorisinde 94 puanla şampiyon oldu.

DPÜ’yü Robotaksi-Binek Otonom ve Elektrikli Araç olmak üzere iki kategoride temsil eden DUSCART takımları ise, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen Uluslararası Efficiency Challange Yarışması’nda İvmelenme kategorisinde Türkiye birincisi olarak DPÜ’ye bu yılki ikinci şampiyonluğunu kazandırdı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’in talimatıyla; KARANDA İHA DUSCART takımları Göbel Termal Turizm Merkezi'nde misafir edildi.

Ayrıca şampiyon takımlar Fen Lisesi ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Tavşanlı Belediyesi Meteoroloji Sosyal Tesisleri’ndeki buluşmaya DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Belediye Başkanı Mustafa Güler, başkan yardımları Naci Erarslan, Mehmet Ali Akar ve Furkan Dinçer ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Raşit Küçükkağnıcı da katıldı.

Tavşanlılı öğrenciler, şampiyon takımlara projeleri hakkında merak ettikleri soruları yöneltti.

03 May 2023 - 22:32 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.