Tarihi Mekan Fotoğraflarında Ödül Töreni

Tarihi Mekan Fotoğraflarında Ödül Töreni

Ödül töreni ise 14 Ocak Cuma akşamı yapılacak. Konuyla ilgili Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Mesut KOCAMAN şu açıklamalarda bulundu.

“Kadim bir tarihi bulunan Tavşanlı’da, yüzyıllardan bu yana çok özel tarihi eserler ve mekânlar günümüze ve bize miras kaldı. Bu özel mirası korumak ve geleceğe aktarmak gibi bir sorumluluğumuzun bulunduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı da bu özel mirasa dikkat çekmek ve Tavşanlı’daki tarihi mekânlara olan farkındalığın artırılmasına yönelik bir fotoğraf yarışması düzenlemiştik. Özellikle de gençler bu yarışmadaki hedef kitlemizdi. Çünkü bu mirası gençlere emanet edeceğiz. Onların da bu mirası en iyi şekilde koruyacağına inanıyoruz ama eğitim dışında konuya dair bir şuur ve farkındalık oluşturmamız gerekiyordu. İşte fotoğrafın da güçlü etkileme gücünden yararlanarak böyle bir yarışma düzenlemiştik.

Sanırım, yarışmayı düzenleme hedefine de ulaştık. 100’den fazla emek verilerek çekilen fotoğraflar jürimize ulaştı. Ve daha da önemlisi fotoğrafların pek çoğu da gençlere aitti. Jürimiz de tüm bu eserleri titiz bir inceleme ve değerlendirmeye tâbi tuttu. Jürimizin ismini yarışma boyunca gizli tutmuştuk. Artık değerlendirme yapıldığı için sizin aracılığınızla da onlara özel bir teşekkür etmek isterim. Sadece Tavşanlı’da değil ulusal anlamda da Fotoğraf Sanatının bilinen ismi İsmail SARAÇ, İsmail GÜRSOY ve Mustafa UYSAL 100’den fazla eseri tek tek inceledi ve puanladı.

Yarışma şartnamesinde belirttiğimiz üzere ilk 10 Derece eser belirlendi. Ancak “derece” dışında, Jüri Özel Ödülü, Mansiyon, Kaybolan Tarihin Peşinde ve Kültürel Mirasın Devamlılığı kategorilerinde de ödül sahipleri belirlendi. Ancak ödül alacak eserlerin ödül derecelerini ödül töreninde açıklayacağız.

Ödül törenimiz de 14 Ocak Cuma akşamı saat 20:00’de Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Ödül töreninde ayrıca Tavşanlı Tarihi mekânlarına ve kaybetmeye yüz tuttuğumuz tarihi eserlerimize dair bir söyleşi de gerçekleştirilecek. Ödül törenimiz tüm Tavşanlı halkına açık olacaktır. Tavşanlı ve tarihine ilgi duyan herkesi bu özel akşama bekliyoruz.

Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği bulunan tüm kurum ve kuruluşlar ile basın mensuplarımız ve sponsorumuz Cinnioğlu Züccaciye sahibi Mehmet Zeki AKCAN’a teşekkür ederiz.


11 Oca 2022 - 10:42 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.