Simav Ormanlarında İnceleme

Simav Ormanlarında İnceleme

Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin; ilk olarak Simav İşletme Müdürlüğü Kiçir Orman İşletme Şefliği 2021 Yılı Sıklık Bakımı programındaki 98 nolu bölmede incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Hasan Keskin; sahada yapılan müdahalelerin yerinde olduğunu, yol kenarında yangın tehlikesine açık genç meşcere bölmelerinde yapılan bakım çalışmalarında budama işlemlerinin gerektiğini ancak yangın tehlikesi olmayan iç kesimlerdeki bölmelerde, budamanın meşcere sağlığına olumsuz yönde etki ettiğini, rüzgar sirkülasyonuna sahip olan bu genç meşcerelerde zararlı etkilere neden olabileceğini belirterek; gereklli uyarılarda bulundu.

Bakım patikalarının yapılmasının önemine dikkat çeken Bölge Müdürü Keskin, sıklık bakımlarında sahaya yapılan müdahalelerin, bakım patikalarıyla daha homojen etki ettiğini ve yapılan işlemleri kolaylaştırdığını dile getirdi.

Bölge Müdürü Hasan Keskin daha sonra Alasöğüt Orman İşletme Şefliği 2021 yılı programında olan 6 nolu bölmede tensil çalışmaları ile Söğüt Orman İşletme Şefliği 2021 yılı üretim programında bulunan 27 - 28 ve 8 nolu bakım bölmelerinde üretim çalışmalarını denetledi. Simav Orman İşletme Müdürü Osman Aksoy’dan çalışmalar hakkında bilgiler alırken, saha hakkında değerlendirmeler yaptı ve üretim işlerimizde güç arazi koşullarında görev yapan kesim işçilerimiz ile görüştü, sorunlarını dinledi.

Sağlıklı ve dayanıklı ormanlar oluşturmak için çalıştıklarını, bunun yanı sıra orman köylüsüne de iş imkânı sağladıklarını ifade eden Bölge Müdürü Hasan Keskin; ​ Simav Orman İşletme Müdürü Osman Aksoy, Kiçir Orman İşletme Şefi Diğdem Sevinç, Söğüt Orman İşletme Şefi Kemal Güler ve tüm İşletme Şefleri ve kesim işçilerine çaba ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek, kolaylıklar diledi ve Simav’dan ayrıldı.

20 Oca 2021 - 15:33 Kütahya/ Simav- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.