Sergi salonu değil sanki mağaza

Sergi Salonu Değil Sanki Mağaza

Simav Halk Eğitimi Merkezi, dönem başında biçki, dikiş, nakış, ve birçok el emeği göz nuru eserlerin elde edildiği halka yönelik eğitici hatta mesleki tecrübe kazandırıcı kurslarını dev bir sergi ile gösterime açarken Serginin açıldığı Belediye Yukarı Düğün Salonunu adeta dev bir mağazaya çevirdi.

Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Fatih Kalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ve yardımcılarıyla kursiyerlerin, yakınlarının katıldığı 2023 yılı Halk Eğitimi Sergisi, Halk Eğitimi Merkezinin başarılı müdürü Halil Aktay’ın kısa açılış konuşmasıyla başladı.

Sezon başından günümüze toplam 400 kurs açılırken bu kurslara 10 bine yakın kursiyerin katılarak sertifika elde ettiklerini bildiren Aktay, “Halk Eğitimi Merkezimiz, Esenevler, Muradınlar, Yenimahalle, Belediye Kültür Merkezi, Yeşilova mahalleleriyle Çitgöl beldesiyle Simav’a katılan Beyce Mahallesi ve Efir köyü olmak üzere toplam 9 ayrı noktada kurslar verildi. Bugün ise herkesin kursiyerlerimizin eserlerini görebilmeleri için tek noktada ve merkezi bir adreste sergi salonumuzun kapılarını açıyoruz” dedi.

Daha sonra 10 bin kursiyerin meslek sahibi edinmesi, el emeği, göz nuru eserleri üretebilmesinde en büyük emeği harcayan öğretmenlere ve usta öğreticilerden bazılarına Kaymakam Bünyamin Karaloğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek Kaymakam Karaloğlu, Belediye Başkanı Biçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirikçi ve STSO Başkanı Şeref Kazcıoğlu tarafından serginin açılışı yapıldı.

Kaymakam Karaloğlu sergide yer alan eserlerin kursiyerlerini eserlerini sergiledikleri noktalarda protokol üyeleriyle birlikte tek tek uğrayarak çalışmaları hakkında bilgi aldı. Karaloğlu en çok ilgiyi ise yaşlı bir bayanın iğne oyaları ve benzer çalışmalarına ayrıca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde bu yıl ilk kez açılan Özel Eğitim Sınıfı kursiyerlerinin kendilerine ait bölümde öğretmenleriyle birlikte sergiledikleri eserlerine dikkat çekerek önem verdi.

05 Haz 2023 - 10:13 Kütahya/ Simav- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.