SEL FELAKETİ! CANLARINI ZOR KURTARDILAR

Simav’da aşırı yağış sele neden oldu. 67 evi ve bir besihaneyi su basarken, toplam 20 hayvan telef oldu. 11 vatandaş ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Simav merkezdeki Fatih, 4 Eylül ve Sırapayam mahallelerinde ev ve işyerlerini su bastı. Yeşilköy bölgesinde 2 halı fabrikasında sel nedeniyle çalışmalar dururken, bir besihanenin su dolması nedeniyle 50 küçük ve büyükbaş hayvandan 20 tanesi telef oldu.

Yaklaşık 2 saatten fazla yaşanan aşırı yağış sonrasında 16 personel ve toplam 7 araçla vatandaşların ihbarlarına cevap verilirken, en büyük felaketin Yeşilköy bölgesinde yaşandığı ortaya çıktı. Yeşilköy'ün tepelerinden gelen yağmur sularının adeta sel olarak Yeşilköy'ün tarım alanlarına ve ardından da Gökçeler, Muradınlar gibi bölgeleri etkisi altına aldığı öğrenilirken zaman zaman dolu yağışının da yaşandığı sel baskınlarında 11 vatandaş da bulundukları yerlerden kurtarıldı.

Kurtarılan ve 20 yıllık emeği sel sularıyla yok olan Simav'ın iş insanlarından Mehmet Yenilmez eşi Nazan Yenilmez ve yaşlı anneleri Huriye Yenilmez, yaşanan felaketin en büyük mağdurları oldu. Kendilerine ait bahçede tarım ve hayvancılıkla uğraşan Yenilmezailesi, burada tek katlı müştemilattan oluşan yapının üzerine çıkarak selde boğulmaktan kurtuldular.

Simav Belediye İtfaiye personellerinin kurtardığı Yenilmez Ailesi çağrılan ambulans ile Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi olmayan Yenilmez Ailesi daha sonra taburcu olurken, Mehmet Yenilmez yaşanan felaketi ve mağduriyeti anlattı. Yenilmez, “60 yaşında ve kalp hastasıyım. Böyle bir felakete ne ben ne de 90 yaşındaki annem yaşamış. 20 yıl önce annemin hayvancılık tutkusu, benim de sebze meyve üretim hobim yıllar içinde ikimizin sürdürebileceği bir yapıya ulaştı. Ana-oğul bir şekilde zamanımızı da geçirdiğimiz kendimize ait bu yerde 20 yıllık emeklerimiz 2 saatte selle birlikte yok oldu. Canımızı zor kurtardık. Bu konuda yardımımıza gelen Simav İtfaiye Müdürlüğü görevlilerine, Devlet Hastanesi acil servisi ve 112 Acil ekibine teşekkür ediyorum. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle başladığım hayvancılıkta bazılarını kurbanlık olarak sattığım hayvanlarımla birlikte 20 küçükbaş hayvanım sel sularında bağıra bağıra öldüler. Onların bu bağırışı hala kulaklarımda çınlıyor. Ne yapacağımı bilemez haldeyim. Türkiye'de bu tür afetlerin yaşandığı her yere devlet elini uzattı. Belki de Simav'a da uzatır diye beklemekteyim” dedi.

29 May 2023 - 18:46 Kütahya/ Simav- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.