ÖSYM Başkanı Görevden Alındı

ÖSYM Başkanı Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden aldı. Erdoğan, Pazar günü yapılan KPSS'de soruların bir kısmının Yediiklim Yayınevi'ne ait deneme kitapçıklarında daha önce yayınlandığı iddiaları üzerine Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) bugün inceleme talimatı vermişti..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Resmi Gazete'de yayınlanan 2022/344 sayılı atama kararı ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevinden alındı. Erdoğan, şu an bu göreve atama yapmadı.31 Temmuz'da yapılan KPSS'de yirmiye yakın sorunun; Yediiklim Yayınevi'nde önceki zamanlarda yayınladığı kitapçıklarda şıklarının dahi aynı biçimde yayınlandığı ortaya çıkmıştı.İddiaların gündem olması üzerine ÖSYM Başkanlığı konu ile ilgili , "2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavıv ile Eğitim Bilimleri Sınavı güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" açıklamasını yapmıştı.Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" mesajını yayınladı.

03 Ağu 2022 - 11:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.