Milli Şairin Torunu Tavşanlılarla Buluştu
Tavşanlı’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikler kapsamında Tarihçi Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy Tavşanlı’da konferans verdi.

Ersoy ,Dedesi Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadele yıllarındaki yaşamını ve İstiklal Marşı'nın yazılışını anlatan anlatırken Milli Şair’in memuriyet hayatı ve son dönemleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Tarihçi yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik da konferansa Mehmet Akif’in geçmişte yaşadığı ortamı, dünyaya bakışını anlattı.
Çelik, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme aldıktan sonra yaşanan süreci duygu dolu kelimelerle dile getirdi. Çelik, programda, Mehmet Akif’in Çanakkale Şehitlerine adlı eserinin de önemine vurgu yaptı.
Programın sonunda Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Belediye Başkanı Mustafa Güler, Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Selma Argon Ersoy’a günün anısına hediye takdiminde bulunarak teşekkür etti. Mehmet ÇUKUR
-
Önceki Haber
Milli Şairimiz Anılıyor
-
Sonraki Haber
Jeneratör satın alınacaktır
Okur Yorumları
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.