Milli Şairin Torunu Tavşanlılarla Buluştu

Milli Şairin Torunu Tavşanlılarla Buluştu

Ersoy ,Dedesi Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadele yıllarındaki yaşamını ve İstiklal Marşı'nın yazılışını anlatan anlatırken Milli Şair’in memuriyet hayatı ve son dönemleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Tarihçi yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik da konferansa Mehmet Akif’in geçmişte yaşadığı ortamı, dünyaya bakışını anlattı.

Çelik, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme aldıktan sonra yaşanan süreci duygu dolu kelimelerle dile getirdi. Çelik, programda, Mehmet Akif’in Çanakkale Şehitlerine adlı eserinin de önemine vurgu yaptı.

Programın sonunda Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Belediye Başkanı Mustafa Güler, Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Selma Argon Ersoy’a günün anısına hediye takdiminde bulunarak teşekkür etti. Mehmet ÇUKUR

13 Mar 2023 - 12:27 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.