Kütahya Türkmendağında Göksel Şölen

Kütahya Türkmendağında Göksel Şölen

Zirvesindeki gölet ise güzelliğine güzellik katıyor.

Dünyanın ilgi Odağı olan, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) "NEOWISE" teleskobundan alan "C/2020 F3 Neowise kuyruklu yıldız" Kütahya Türmendağında Alibey Aydın tarafından kaydedildi.

Dünyaya 6 bin 766 yılda bir gözlenebileceği bildirilen Neowise kuyruklu yıldız, dünyada kuzey yarımkürede izlenebilirken, ağustos ayı boyunca, aynı zaman diliminde her yıl izlenen perseid meteor yağmuruyla birlikte görsel şölen oluşturdu.

Kütahya’dan kaydededilen karelerde, dünyanın odak noktası olan bu gök olayı Anadolu Ajansından da servis edilerek kayıtlara girdi.

Alibey Aydın, Kütahya’da bir yanından Eskişehir’in kalabak suyu, diğer yanından Kütahya’nın İncik suyunun kaynağı olan muhteşem dağlarından birinde bu gök olayını perseid meteorlarıyla da birlikte kaydetme şansı bulduklarını söyledi. Neowise kuyruklu yıldızının gün batımından sonra ; bir el feneri misali gökyüzünde belirdiğini anlatan Aydın, zlediği en güzel gök olaylarından biri olduğunu ifade etti.

Kuyruklu Yıldızın, ay sonuna kadar görülebilecek.


5 KİLOMETRE ÇAPINDA OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Dünya yakınından bir sonraki geçişinin 6 bin 766 yıl sonra olarak hesaplandığını öne sürüldü. Neowise kuyruklu yıldızı bu yıl mart ayında Neowise adındaki teleskop tarafından keşfedilmiş yaklaşık 5 kilometre çapında olduğu tahmin ediliyor. Güneşin batışı ile birlikte 325 derece Kuzey yönünde ufuk çizgisine yakın olarak saat 21: 45 den itibaren izlenmeye devam ediyor.

22 Tem 2020 - 14:49 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.