Kütahya’ya 7 Dalda 7 Madalya Getirdi

Kütahya’ya 7 Dalda 7 Madalya Getirdi

Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu' nda yapılan şampiyonaya, Engelliler Umut Spor Kulübü olarak Yüzme antrenörü Hatice KAPLAN yönetiminde Recep TULA ve Ömer Talha YÜRÜMEZ katıldı.

Zorlu ve mücadelesi keyifli yarışmalarda Recep TULA S9 sınıflandırmasında 400m serbest, 100m serbest, 50m serbest, 100m sırt, 100m kurbağalama, 100m kelebek, 200m karışık yarışlarında Türkiye ikincisi olarak Kütahya’ya gümüş madalyalarla döndü.

S9 sınıflandırmasında yarışan diğer bir sporcu Ömer Talha YÜRÜMEZ 100m serbest yarışında altıncı, 50m serbest yarışında yedinci, 100m sırt yarışında altıncı oldu.

Recep Tuna, hemen çalışmalarına başlayacağını söyledi. İstanbul ve Çanakkale boğazlarında düzenlenen müsabakalarda, altın madalya için çalışacağını belirtti.

Recep Tuna Basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Kütahyalı paralimpik yüzücü Recep Tuna Gaziantep'de düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme şampiyonasına katılarak 7 kulvarda 7 madalya aldı. Hedefini her seferinden daha ileri götürerek hayali olan Olimpiyatlara bir adım daha yakınlaşan Recep Tuna, İstanbul ve Çanakkale boğazlarını yüzerek geçerek altın madalya almak istiyor.

Hayalinin olimpiyatlara katılıp Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyleyen Paralimpik Yüzücü Recep Tuna, "Geçtiğimiz hafta Gaziantep'te Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye şampiyonasına katıldım. Burada 7 tane 2'ncilik kazandırdım. Bunlar 50 metre serbest, 100 metre serbest, 400 metre serbest, 100 metre sırt, 100 metre kurbağa, 100 metre kelebek ve 200 metre karışık ile 7 tane 2'ncilik elde ettim. Önümüzdeki hafta 2 bin kişinin katılacağı İstanbul boğaz yarışına katılacağım ve en inşallah orada birinci olacağım ve altın madalya alacağım. Daha sonra Çanakkale'de boğaz yarışına katılacağım ve inşallah oradan da birincilik elde etmek istiyorum. Hayallerim de hep olimpiyatlar oldu. Bu sene Tokyo'ya katılmadım ancak, 2024'te Paris'te düzenlenecek olan Paralimpik Olimpiyatlara katılmak istiyorum. Benim şu an için hedefim milli takıma girmek ve diğer ülkelerin yanında Türk bayrağını astırmak ve Türkiye'me madalya kazandırmak”dedi.


23 Ağu 2021 - 11:10 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.