İLK YARDIM ÖĞRENMEYEN KALMAYACAK

"Gedizde İlk Yardım Öğrenmeyen Kalmayacak"

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri gönüllük çalışmaları dersi kapsamında Gediz’de adım adım ilk yardım dersi vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde farklı okullarda ve inşaat alanlarında ilk yardım eğitimleri gerçekleştiren üniversiteli öğrenciler son olarak ilçede faaliyet gösteren kuaför ve berberlerde, sanayi sitesinde ve pazaryerinde vatandaşlara ilk yardım eğitimi verdi.

Gediz'de yer alan kuaför ve berberlere Temel Yaşam Desteği uygulamaları, kısmi ve tam tıkanmalar, elektrik çarpmaları ve yanıklara yönelik ilk yardım eğitimi, Sanayi sitesinde ise isim saplanmaları, kanamalar, basit travma ve yaralanmalarda yapılacak müdahaleler eğitimi verdi.

Öğrenciler ayrıca hazırladıkları eğitim broşürleri ile özellikle sanayi çalışanlarının başına sıkça gelen basit yaralanmalar ve cisim saplanmaları hakkında ilk yardım müdahalelerinin anlattı.

Öğrenciler ilk yardım konusunda bilgilendirmelere devam edeceği öğrenildi.

29 May 2023 - 22:11 Kütahya/ Gediz- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.