İkinci Elde Akıl Almaz İkiz Araç Dolandırıcılığı

İkinci Elde Akıl Almaz  İkiz Araç Dolandırıcılığı

Aynı renk, aynı marka ve modelde iki otomobili kullanan dolandırıcılar, tüm ekspertiz süreçlerinde sahte plakayla orijinal otomobili kullanırken, satış sonrasında pert geçmişi olan otomobili alıcıya teslim ediyor. "Noter işlemleri esnasında araçta eşyalarım kaldı, alıp döneceğim, yıkatıp teslim edeyim vesaire diyen satıcı, aynı renk, aynı marka ve modeldeki orijinal araçla pert aracı değiştirip alıcıya teslim ediyor." diyen Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, "Böyle bir durumda kurumsal ekspertiz şirketlerinden aldığınız ekspertiz belgeleri hukuki delil niteliği taşıdığından mutlaka ekspertiz yapılmasını tavsiye ediyoruz. " uyarısında bulunuyor

İkinci el araç alım satımında yaşanan dolandırıcılık yöntemleri özelinde Pilot Garage tüketicileri uyarmaya devam ediyor. Aynı renk, aynı marka ve modelde iki otomobili kullanan dolandırıcılar, tüm ekspertiz süreçlerinde sahte plakayla orijinal otomobili kullanırken, satış sonrasında pert geçmişi olan otomobili alıcıya teslim ediyor. "Noter işlemleri esnasında araçta eşyalarım kaldı, alıp döneceğim, yıkatıp teslim edeyim vesaire diyen satıcı, aynı renk, aynı marka ve modeldeki orijinal araçla pert aracı değiştirip alıcıya teslim ediyor." diyen Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, "Böyle bir durumda kurumsal ekspertiz şirketlerinden aldığınız ekspertiz belgeleri hukuki delil niteliği taşıdığından mutlaka ekspertiz yapılmasını tavsiye ediyoruz. " uyarısında bulunuyor.

İkinci el araç satın alacak vatandaşlar için Pilot Garage'dan uyarı geldi. Sıklıkla kullanılan dolandırıcılık yöntemlerinden biri olan "ikiz araç" hilesi ile tüketiciler, orijinal ve sağlıklı bir araç fiyatına, pert ve değeri çok daha düşük bir araç satın alarak önemli mağduriyetler yaşıyor. Özellikle satış sirkülasyonu çok yüksek ve operasyonel filo kiralamadan dönen araçlarda başvurulan dolandırıcılıkta, aynı renk, aynı marka ve modelde iki farklı ikiz araç kullanılıyor. Ekspertizden satışa kadar orijinal durumdaki araç alıcıya ve ekspertize gösterilirken, noter satış devir işlemlerinden hemen önce pert durumdaki araçla değiştiriliyor.

"Kötü durumdaki aracın parçaları "orijinal" diye düşünerek satın aldığınız araca takılmış olabiliyor"

Yakın zamanda İstanbul'daki bir şubede ikiz araç dolandırıcılığı sebebiyle mağdur olan bir tüketiciyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, ruhsat, plaka ve şasi numaralarına dikkat edilmesi gerektiğini, ayrıca otomobilin içinde ve dışındaki ayrıntılara da detaylıca bakılmasını alıcılara öneriyor. "Aracı yıkatıp size teslim edeyim, araçta eşyalarımı unuttum." gibi durumlarda noter satışından hemen önce aynı renk, aynı marka ve modeldeki, ekspertizi yapılmış, iyi durumda olduğuna kanaat getirilmiş, orijinal araç, pert durumdaki araçla sahte plaka aracılığıyla değiştirilebiliyor, ya da filo kiralamadan çıkmış peş peşe sıralı plakaya sahip araçlar bir anlık dalgınlıkla satın alınabiliyor. Dolandırıcılık yöntemleri artık akıl almaz boyutlarda ve bu tür dolandırıcılık şebekelerine karşı çok dikkatli olmak gerekiyor." açıklamasında bulunan Emre, "Vatandaş farkında olmadan iyi durumdaki araca, kötü durumdaki aracın parçaları takılabiliyor ya da parçaları sökülüp öyle teslim edilebiliyor. Tüm bu dolandırıcılık yöntemlerine karşı ne olursa olsun TSE belgeli kurumsal bir ekspertiz noktasında detaylı kontrol yaptırıp işlem belgesinin alınmasını tüm tüketicilere tavsiye ediyoruz. Zira ekspertiz sonrası alınan belge ve fotoğraflar, hukuki delil niteliği taşıyor." uyarısında bulunuyor

06 Tem 2022 - 15:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.