Gıda Üretimleri Haritalandırılıyor

Gıda Üretimleri Haritalandırılıyor

Avrupa Gıda Bilgi Konseyi EUFIC’in dünya genelinde başlattığı meyve sebze haritası projesine Türkiye’nin katılımı için harekete geçen Sabri Ülker Vakfı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü TAGEM ile iş birliği yapacak. Proje, sağlıklı ve sürdürebilir beslenme konusunda farkındalık yaratarak mevsimsel sebze ve meyve tüketimini desteklemeyi amaçlıyor.

Sürdürebilir beslenme konusunda bir çok projeye imza atan Avrupa Gıda Bilgi Konseyi EUFIC, tüm Avrupa ülkeleri genelinde hazırlanan sebze ve meyve üretim haritası için kolları sıvadı. Avrupa ülkelerini kapsayacak bu önemli projede Türkiye’nin de yer alması için harekete geçen Sabri Ülker Vakfı, Türkiye’deki yerel üretimin yer aldığı mevsimsel sebze ve meyve haritasını EUFIC’le paylaşarak projeye dahil olacak.

Türkiye’de daha önce yapılmayan ve örnek bir niteliğindeki sebze ve meyve haritası dünya genelinde devam eden sürdürebilir beslenmeye büyük oranda katkı sağlayacak. TAGEM tarafından hazırlanan harita Sabri Ülker Vakfı aracılığıyla EUFIC’le paylaşılarak iletişim faaaliyetleri yine Sabri Ülker Vakfı tarafından yürütülecek.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

EUFIC tarafından hazırlanan ve tüm Avrupa ülkerlerini kapsayan nitelikteli sebze ve meyve haritası, sağlıklı ve sürdürebilir beslenme konusunda farkındalık yaratarak mevsimsel sebze ve meyve tüketimini desteklemeyi amaçlıyor. Dengeli beslenmeyi teşvik ederek gıda sistemlerindeki çevresel etkiyi azaltmak da projenin amaçları arasında yer alıyor. Özellikle pandemi sürecinde tüketicilerin yerel üreticilere olan talebinin artması ve insanların karantina sürecinde sebze ve meyve tüketimine olan eğilimindeki artışın gözlenmesiyle EUFIC tarafından hayata geçirilen proje, güvenilir ve etkileşimli bir mobil uygulama üzerinden insanların sürdürülebilir ve sağlıklı seçimler yapmasında destekleyici olacak.

PROJEDE TÜRKİYE’Yİ SABRİ ÜLKER VAKFI TEMSİL EDİYOR

Aralarında Türkiye’nin de yer alacağı ve Avrupa genelinde birçok ülkenin mevsimlik sebze ve meyve rezervlerinin paylaşıldığı projede, Türkiye’yi Sabri Ülker Vakfı temsil ediyor. Toplum sağlığının geleceğine katkı sağlama, toplumun her kesimine beslenme, gıda, sağlıklı yaşam konularında güvenilir kaynaklardan elde edilmiş doğru ve güncel bilgiyi ulaştırmak için önemli projeler yürüten Sabri Ülker Vakfı, global ölçekli projede yer alacak Türkiye’ye ait verileri TAGEM’le gerçekleştirdiği iş birliğiyle hazırlıyor. Sabri Ülker Vakfı’nın temsil ettiği ve Türkiye için bir ilk niteliği taşıyan projenin tüm iletişim çalışmaları vakıf tarafından yürütülecek.


17 Ağu 2021 - 14:09 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.