Gelecek Odaklı Dönüşüm Başladı

Gelecek Odaklı Dönüşüm Başladı

Proje hakkında bilgi verilirken, artık öğrencilerin okuldan meslek hayatına daha hazır mezun olmaları için ; okul –sanayi işbirliği içinde endüstri dönüşümü projesinin hayata geçtiği ifade edilerek şu bilgiler verildi;

Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri T.C. Zafer Kalkınma Ajansı projesi kapsamında STEM eğitimi alıyor.

STEM; Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılığı olan, Science, Technology, Engineering, Mathematics kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Eğitimin kalıcı ve devamlı olabilmesi için farklı zümrelerin işbirliği içerisinde eğitim ortamında izlenen bir yöntem olarak ortaya çıkmıştır.

Bu yöntem ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda öğrenmenin daha kolay ve kalıcı olduğu dolayısıyla da akademik başarıyı olumlu etkilediği sonucuna varılmıştır.

Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nce hazırlanan, T.C. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (MEGDEP) kapsamında finanse edilen "Okul-Sanayi İşbirliği ile Mesleki Eğitimde Endüstri 4.0 Dönüşümü" adlı projenin, donatım alımları tamamlandı.

Şimdi de öğretmen eğitimleri kapsamında STEM eğitimleri başlamış oldu. Bu kapsamda Anatolia Eğitim kurumu aracılığı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim görevlileri; Prof.Dr. Bülent AYDOĞDU, Prof.Dr. Nil DUBAN ve Doç. Dr. Koray KASAPOĞLU tarafından 30 saatlik "Mesleki Eğitimde STEM Eğitmen Eğitimi" verildi.

Bu süreçte Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde görev yapan 15 öğretmen eğitim aldı. Öğretmenlerimize verilen mesleki eğitimler ile alanlarında daha etkin ve yenilikçi anlayışlar kazanması hedeflendi. Proje bu yönde devam ediyor.



23 Kas 2021 - 16:57 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.