Emet Kadınları Atölyelerini Açtılar

Emet Kadınları Atölyelerini Açtılar

Emet Belediyemizin desteği ile büyümeye devam eden Emet Kadın kooperatifi EMKO 21 Aralık dünya kooperatifçilik gününde yeni atölyesini hizmete açtı.

21 Aralık 2020 yılı Dünya kooperatifler gününde Emet Belediyesi destekleri ile Makine desteği projesi vasıtasıyla 150 bini hibe olmak üzere Kdv dahil 263 bin tl maliyetli gelişim projesi hayata geçirilmişti.

Emet Belediyemizce ilçede bulunan Kaynarca mahallesi işyerlerinin altı kooperatif için atölye olarak düzenlenerek 250 m2 kapalı alan içerisinde dizayn edilen atölyeye Hibe desteği hakkı kazanan proje kapsamında alınan makine ve teçhizatlar tam kapasite üretime başladı.

Üretim atölyesinde seri üretime geçen Emko, atölyesini bugün düzenlenen törenlede resmi açılışını da gerçekleştirmiş oldu.

Açılışa Emet kaymakamı Hasan Çiçek, İlçe Jandarma komutanı Neşet Öztürk, Emet Belediye Başkanımız Hüseyin Doğan, Hisarcık belediye başkanı Fatih Çalışkan, Ak parti Emet ilçe başkanı Süleyman Ciner, Saadet partisi İlçe başkanı Mehmet Hamamcı, İl genel meclisi üyesi Halil Mallı, Esnaf odası başkanı Abdullah Ünal,Halk Eğitim Müdürü Süleyman Avcı Kızılay başkanı Ali Ceyhan, Emet Hisarcık sanayi koop.başkanı Abdüaziz Çıbuk katıldı.

Emko Koperatif başkanı Ayşe Er, açılış sonrası atölyede yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Açılış sonrası katılımcılara hitap eden Emet Belediye Başkanımız Hüseyin Doğan, Üretimin önemine değinerek, kooperatif üyelerinden her alanda üretimi artırmalarını istedi. Başkan Doğan;” Bizler Emet belediyesi olarak keçi peyniri projesini hayata geçirerek sürekli üretimi artırıyoruz. Üretim artıkça bu projeden istifade edecek üretici sayımız artacaktır. Emko vasıtasıyla kadınlarımızda çini,seramik yanında tarhana erişte gibi ev ürünlerinin de üretimlerini artırarak daha fazla üretecinin üretimden faydalanmasına katkı sağlamalıdır. Dedi.

Emko vasıtası ile 15 ‘i aktif 25 ekiple proje ile atölyeye kazandırılan 6 makine ile çini ve seramik üretilirken, kooperatif Emet tarhanası ve Emet eriştesi üretim ve satışını gerçekleştiriyor.

23 Ara 2021 - 14:44 Kütahya/ Emet- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.