Emet “2023’e 2023 sayfa” ile Fark Yaratacak

Emet “2023’e 2023 sayfa” ile Fark Yaratacak

Emet Kaymakamı ve protokol mensupları, her hafta bir okulun okuma etkinliğin katılarak, projenin aynı tempoda ilerlemesine önemli bir lokomotif enerji sağlıyorlar.

Emet Örencik Ortaokulu’nda düzenlenen okuma etkinliğine Kaymakam Hasan ÇİÇEK ile birlikte Cumhuriyet Savcısı Haluk ŞENOCAK, Örencik Jandarma Komutanı Cengiz GÜVER, Örencik Köyü Muhtarı Ahmet AÇAR, İlçe Tapu Müdürü Yusuf YAMAN, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Hasan ERDOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa CÖRE, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan DOĞAN, İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Deniz MACİT, Örencik Ortaokulu Müdürü Ahmet CESUR, Örencik İlkokul Müdürü Halil DALKILIÇ, öğretmenler, Örencik Ortaokulu ve Örencik İlkokulundan öğrenciler ve bazı veliler katıldılar.

Bir öğrenci tarafından çiçek takdim edilerek karşılanan Kaymakam Hasan ÇİÇEK ve kurum amirleri, Örencik Ortaokuluna ait kütüphanede öğrencilerle bir araya gelerek 15 dakika boyunca kitap okudular.

Kaymakam ÇİÇEK, okuma etkinliğinin sonunda yapmış olduğu konuşmalarında ; “ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında “ Cumhuriyet’ten Milli Egemenliğe 2023’e 2023 Sayfa Aç ” Projesi kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında startını verdiğimiz kitap okuma kampanyamızda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımıyla önemli bir başarıyı şimdiden elde etmiş bulunuyoruz. Bu da bizleri son derece memnun etmiştir. Bu projenin kısa sürede bu kadar başarılı olmasında emeği geçenleri ve katılımcıları tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Şahsımı ziyadesiyle mutlu eden bir gelişme de İlçe Cumhuriyet Başsavcılığımızın kitap okuma projemize önemli bir miktarda kitap bağışında bulunarak, destek vermesidir. Sayın Savcımız Haluk ŞENOCAK Bey’in şahsında İlçe Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.“ ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Savcısı Haluk ŞENOCAK da yapmış olduğu açıklamalarında, Emet Kaymakamlığınca uygulamaya konulan Cumhuriyet’ten Milli Egemenliğe 2023’e 2023 Sayfa Aç ” Projesine büyük önem ve değer verdiklerini, bu projeyi oldukça başarılı bulduklarını ve destek verme babında, temin ettikleri kitapları bağış ettiklerini belirttiler.

Daha sonra öğrencilerle kısa süreli sohbetler eden Kaymakam ÇİÇEK, onların görüş ve önerilerini aldı. İhtiyaç ve taleplerini dinledi. Öğrencilere hangi kitapları okuduklarını, kitap okuma konusunda neler düşündüklerini ve neler öğrendiklerini soran ÇİÇEK, yapmış olduğu açıklamalarında ; “ Kitap okumak, en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Genel anlamda kültür düzeyimiz, ufkumuz ve kendimize olan güvenimiz kitap okumakla gelişir. Aşık Veysel buyuruyor ki, “ Dost dost diye nicesine sarıldım benim sadık yarim kara topraktır “ bizler de diyoruz ki, bu dünyada en iyi, en sadık, en yakın dostlarımız kitaplardır, öyle de olmalıdır. Kitaplar kendimizi yalnız hissettirmeyecek en iyi arkadaşlardır. Güvenilir bir çevre oluşturur. Okuyan insan daha huzurlu, daha bilgili, daha donanımlı ve daha başarılıdır. Okumayı sadece okul hayatınızla sınırlı tutmayın. Hayatımızın her döneminde yer alması gereken bir tutku olmalıdır okumak. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum. “ ifadelerini kullandı. Kaymakam ÇİÇEK, ayrıca velilerle de hasbihal ederek, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu, görüşlerini aldı. Velilerin bu projede önemli bir paydaş olduklarının altını çizen ÇİÇEK, bu projede aktif rol aldıkları için kendilerine bir kez daha teşekkür etti.

16 Oca 2020 - 12:15 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.