DÜŞMANIMIZA KARŞI ÇIKMAYI BAŞARIN

Gediz İlçe Sağlık Müdürlüğü, "Müşterek Düşmanımıza Karşı Çıkmayı Başarın"

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü Dünya Tütünsüz Günü ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü artan sigara tüketimine dikkat çekmek, tütün kullanımının sağlık etkilerini ve tütün kullanımını azaltmaya yönelik etkili politikaların altını çizmek amacıyla dünyada her yıl, Dünya Tütünsüz Günü olarak dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir takım etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Gediz İlçe Sağlık Müdürlüğü Dünya Tütünsüz Gününde “Dumansız, temiz, sağlıklı bir dünya için müşterek düşmanımıza karşı çıkmayı başarın” denildi.

Sigaranın önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik yönden olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılık olduğu dile getirilen bilgilendirmede, “Sigara kullanımı, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açmaktadır. Ayrıca sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir. Sigara kullanımı gelişmiş ülkelerde alınan önlemler ve toplumun bilinçlenmesi sonucunda giderek azalma eğilimi göstermektedir. Oysa gelişmekte olan ülkelerde sigara tüketimi artmaktadır.

Güçlü bir iradeyle ve aklınızla hissiyatınıza galip gelerek bu sigara alışkanlığından vazgeçiniz. Kendiniz, çocuklarınızın, sevdiklerinizin ve saydıklarınızın sağlığı için sigarayı bırakınız. Sigara sağlık düşmanıdır. Sigara sizin ve bizim, hepimizin düşmanıdır. Dumansız, temiz, sağlıklı bir dünya için müşterek düşmanımıza karşı çıkmayı başarın” ifadelerine yer verildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü çağrıda bulunarak, “Ülkemizde her yıl binlerce kişinin ölümüne sebep olan, sigara ve sigara mamullerinden uzak durmak için vatandaşları Sigara Bırakma Polikliniğine davet etti.

31 May 2023 - 19:47 Kütahya/ Gediz- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.