DPÜ ‘nün Yetiştirdiği Arılar Ayçiçek Balı Üretecek

DPÜ ‘nün Yetiştirdiği Arılar Ayçiçek Balı Üretecek

DPÜ tarafından 180 dönümlük alana ekilen yağlık ayçiçeği ve tıbbı aromatik bitkilerin tozlaşması arılar tarafından sağlanıyor.

DPÜ Biyoloji Bölümü akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Süleyman Topal, arılar sayesinde özellikle ayçiçeğinde bereketli bir dönem geçirmeyi öngördüklerini dile getirdi. Ekili alan bölgesine 3 arı kovanı yerleştirdiklerini ifade eden Topal, "Üniversitemizin atıl vaziyetteki 180 dönümlük arazisine, bölge üreticilerimizin de teşvik edilmesi amacıyla yağlık ayçiçeği, lavanta ve aromatik bitkiler ektik. Özellikle ayçiçeğinin tozlaşması için arılara ihtiyaç var. Projemize Öğr. Gör. Sema Çetinkaya hocamızı da dâhil ettik. Bölgeye 3 kovan arı yerleştirdik" diye konuştu.

Fen Edebiyat Fakültemizin Biyokimya bölümünde görev yapan Öğr. Gör. Sema Çetinkaya, proje ile ilgili "Kütahya arısı ile çalışıyoruz. Bal için bitki örtüsü flora çok önemli. Ayçiçek tarlaları ile kendi floramızı zenginleştirdik. Ayçiçek balı COVID-19'dan tutun, bir çok alerjik reaksiyenlar için fayda gösteren bal çeşididir. Şu an arılarımız kışa rahatlıkla geçirebilecekleri bal potansiyelini oluşturdular. Projeye beni dâhil eden hocalarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çetinkaya, ilk bal hasadının 2 hafta içerisinde alınabileceğini sözlerine ekledi.

16 Ağu 2022 - 10:57 Kütahya/ Kütahya- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.