AYLİN NAZLIAKA DOMANİÇ'TE

Aylin Nazlıaka Domaniçte

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Domaniç Muratlı Köy Muhtarı Cihan Ay’ın daveti üzerine köye gelerek kadınların başta su olmak üzere sıkıntılarını dinledi.

Muratlı Köyü kadınları yıllardır köyde su sıkıntısı yaşadıklarını, su yerine batak içtiklerinden yakındılar. Köy halkından Çetin Karakaya, “ Biz kömür istemiyoruz, soğan patates, makarna istemiyoruz. Biz çalışır kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz alırız. Ama köye su getirmek yol yapmak bizi aşar. Burada siyasiler devreye girmesi lazım gelen söz veriyor giden söz veriyor. İcraat yok” dedi.

Domaniç’in Muratlı Köyü Muhtarı Cihan Ay, bir toplantıda tesadüfen karşılaştığı CHP Kadın Kolları Başkanını köyünün sorunlarını anlatmak için köye davet etti.

Daveti kabul eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kütahya CHP İl Örgütü, Domaniç İlçe Örgütü ve CHP Kütahya Milletvekili adayını da yanına alarak Muratlı Köy kahvesinde toplanan kadınların yanına geldi. Burada muhtardan brifing alan Nazlıaka, “ Partisinin kadınlara verdiği önemi ve parti projelerini anlattıktan sonra, köylü kadınların su ile ilgili taleplerini dinledi.

Köy halkından Çetin Karakaya, elinden bir bardak bataklı su ile gelerek, “ Bize ve kadınlarımıza yıllardır layık görülen suya bakar mısınız, kaç yıl oldu her seçimde söz veren daha sonra bir daha uğramıyor. Bu suyu siz içer misiniz. Gelirken yollarımızı gördünüz. Muratlı Domaniç’in en büyük köyü ama kaç yıldır sökülen yol asfaltlanmadı. Valimiz su ve yol sorununu halledin diyor. Biraz hareketlilik oluyor sonra yine bırakıyorlar.

Çamaşır yıkanmaz hayvana içirilmez ama bize layık görülen su bu” dedi.

Hacile Karaarslan, “ Bizim Erdoğan’ın eşinden çoluk çocuğundan ne farkımız var. Niye onlar saraylarda yaşarken bizler sürünüyoruz. Niye bu kadar eziliyor horlanıyoruz” dedi.

Aylin Nazlıaka, “ Haklısınız ama bir iktidarda değiliz. Kamyon yokuş aşağı gidiyor şoför koltuğunda oturan başkası. Eğer köylerin yeniden canlanmasını istiyorsanız, çiftçiliğin yeniden eski halini almasını istiyorsanız, doğduğunuz yerde doymak istiyorsanız. Tamamına projelerimiz hazır. Kadınlara ve çiftçilere eskiden olduğu gibi yine biz ancak destek veririz. Çünkü biz sarayın değil halkın partisiyiz. Bunun için şoför koltuğuna bizi oturtmanız lazım” dedi.

12 May 2023 - 16:22 Kütahya/ Domaniç- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.