Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, entegre et üretim merkezinde, sergilenen hayvanların boynuzlarından üretilen sanat eserleri hayranlık uyandırıyor.
Kasaplığa başladığında her boynuzun ayrı özelliği, olduğunu farkederek işlemeye başlayan Abdurrahman Şirin’in değişik eserlerle oluşturduğu koleksiyonu her gün biraz daha büyüyor. Sayıları 600’ü bulan ve işletmesinde ayırdığı özel bölümde sergileyen Şirin, internet ortamında, bir sanal sergi açmak için hazırlanıyor. Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde entegre et üretim tesisi İşletmecisi, 60 yaşındaki Abdurrahman ŞİRİN, işlendikten sonra, herbirinin kendine has güzelliğinin ve özelliğinin ortaya çıktığını, bu özelliklerinden aldığı ilhamla da çok farklı süs eşyalarına dönüştürdüğünü söyledi. Son dönem yaptığı eserlerin sanatsal mimaride kullanılabilecek ürünler olduğunu anlatan Şirin, “ 30 yıldan buyana küçük süs eşyaları, değişik objeler ürettim. Son yıllarda da metal, ahşap gibi malzemeleri de kullanarak, çeşitli özgün eşyalar üretiyorum.
Bu tarzdaki aplikler, avizeler de çok farklı oldu. Her biri kendine has, birbirine benzemeyen eserler ortaya çıkıyor.” Dedi.
Abdurrahman Şirin, sayıları 600’ü bulan, eserlerini işletmesinde ayırdığı özel bölümde sergilediğini, ancak müze oluşturulabilecek kadar arttığını belirterek; “30 yılda oluşan koleksiyonumu konuklarım, arkadaşlarım, hemşehrilerim görebiliyorlar. Ama ben boynuzların bu hayranlık uyandıran özelliklerini daha çok kişinin görmelerini arzu ediyorum.
Bunun için de internet ortamında bir sanal sergi gibi, ya da bu şekilde, boynuzların işlenerek belirginleşen eşsiz özelliklerini, tanıtmak bu yanlarıyla, ilçemizi, bölgemizi, ülkemizi yurt içinde ve yurt dışında tanıtmayı istiyorum. “ dedi.