Bence Gelecek 5N1K

“ Yeniden Başlama”nın Başındayız.

Bence Gelecek 5N1K

Selma Kocabaş Aydın- İnsan içinde bulunduğu zaman boyutunu, ne yazık ki yaşadıktan sonra net görür. An ve zaman, tıpkı, su gibidir sanki. Suyun içindeki bir damlanın geri akıp yeniden o anı yaşaması mümkün değil’ ya……

Dereye düşen bir tohumun toprağa kavuşup boy vermesi artık, kader kısmettir’ ya……

Her bir insanın yaşamı da öyle değil mi?

Dünyada herkes ( aktif ve zorunlu görev başında olanlar hariç) Corona salgını nedeniyle; bir yanda salgına yakalanma korkusu yaşarken; diğer yanda; suya düşmüş tohumun kavuşacağı toprak özlemiyle sürüklenmesine denk bir yaşamdan, dingin, kendiyle baş başa bir molaya düştü.

Şimdi yeniden hızlı, yoğun, telaşlı bir yaşama adım adım ilerliyoruz. Ama her gün doğuşu ve batışı nasıl farklı bir gün ise, herkes için de farklı bir gün.

İhanete uğramak istemeyen de insandır, ihanet eden de insandır. Haksızlığa uğramak istemeyen de insandır, haksızlık eden de insandır. Haksızlık ve ihanet edenlerin de “AMA” diye başlayan bahaneleri vardır daima.

Çağımızda herkes, hiçbir insanın aç ve yoksulluğunu istemez, bu karşıtlığına rağmen, bir ekmek yapıp bir acı doyurmaz, Ama bunun bir suçlusunu bulur kendince ve ekmek yapacağına “şeytan” taşlar.

Ama biz başka bir milletiz… Hiç bir milletle kıyaslanmayacak kadar farklı bir milletiz. Bizim pamuklara sarılıp, el sallayan kraliçelerimiz yerine, gerektiğinde kılıç kuşanan bir “Hayme Ana” vizyonumuz, daima ordusunun başında ilerleyen “liderler” vizyonumuz var.

Kurtuluş savaşında yakılıp yıkılan vatanını elele yeniden mamur eden bir “halk” vizyonumuz var.

Şimdi de çok önemli bir dönüm noktasındayız. Artık lafı sözü bırakıp, siyasi kaygıları atıp, hayatın ne kadar geçici olduğu gerçeğiyle, kalıcı bir iş bırakma yarışı başlasın.

Herkes boyuna göre bir güzel iş yapabilir.

Dünyanın cebelleştiği bir salgın bu noktaya gelirken; sağlıkçılarımız, güvenlik görevlilerimiz, gönüllü gençlerimiz, aktif görev yapan herkes, neler yapılabileceğini gösterdiler.

Öğretmenlerimiz, İmamlarımız başta olmak üzere, ormancılarımız, ziraatçilerimiz, işçilerimiz, memurlarımız, Tabii ki en başta da milletvekillerimiz....oturup,birlikte daha güzel yarınları düşünüp bu yolda çalışmanın başındalar.

Yeniden kurulan partilerle, yeni polemiklerle, siyasi hesaplarla geçirecek vakit yok. Bence aynı gazetecilik formülü ile; 5N 1 K ile hep birlikte elele, gönül gönüle;

" Sorun ne? Sorun nereden kaynaklanıyor ? Sorun zamandan beri var ? Sorun nerede?Sorun nasıl Çözülür ? Sorunu kimler Çözebilir ?"

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fatma Selma Kocabaş AYDIN - Mesaj Gönder



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler