VALİ TORAMAN, “LİSANS PROGRAMLARI AKREDİTASYON ÖLÇÜTLERİNİ BELİRLEME ÇALIŞTAYI”NA KATILDI

VALİ TORAMAN, “LİSANS PROGRAMLARI AKREDİTASYON ÖLÇÜTLERİNİ BELİRLEME ÇALIŞTAYI”NA KATILDI

Kütahya Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki konferans salonunda yapılan açılışa; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Celal Yücel, İdare Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Turan, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İlahiyat Akreditasyon Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“ÖN HAZIRLIĞIMIZ YÜKSEK”

Törenin açış konuşmasını yapan İlahiyat Akreditasyon Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir, Akreditasyon Ajansının dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Aydemir, “İlahiyat Fakülteleri içerisinde akreditasyonda yüzde 10’u aşmış değiliz ama önümüzdeki 2 yıl içerisinde İlahiyat Fakülteleri olarak yüzde 20 nispetinde ilahiyat fakültesini akredite edersek geçmişte kalan boşluğu hızlı bir şekilde telafi edebildiğimizi gösterir ve bunu yapmamamız için hiçbir sebep yok çünkü ön hazırlığımız çok yüksek” dedi.

“KALİTEYİ ARTIRACAK”

Lisans Programları Akreditasyon Ölçütlerini Belirleme Çalıştayı’na katılmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşan Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, “Türkiye’mizde resmi manada din eğitimi ve öğretimini yürüten üç kurum var: Diyanet İşleri Başkanlığı, YÖK bünyesindeki ilahiyat fakültelerimiz ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü. Üç kurum birbirlerine hem öğrenci hem de öğretici yetiştiren kurumlar. Bu üç kurumdaki kalite bir bakıma Türkiye’deki din eğitim ve öğretiminin kalitesini beraberinde getirecek. Biz öğretmen niteliğinin daha iyi olmasını arzu ediyoruz; kriterlerimiz de belirlenmiştir. Mesleki alan bilgisi iyi olmalı bu alanı öğrencilerine aktarabilmeli, eğitim teknolojilerini kullanabilmeli ve meslek aşkı olmalı. Bu işi meslek olarak icra edenlerin bazı vasıflara sahip olması gerekir. Öğrencilerimiz bu vasıfları ilahiyat fakültelerinden kazanacak buna da Akreditasyon Ajansı’nın çok büyük katkısı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“DOĞRU BİLGİLER AKTARILACAK”

Çalıştayın Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu kaydeden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Bu çalıştay, insanlara doğru bilgiyi verip doğru yolu gösterebilecek çalışmalara vesile olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ile İlahiyat Fakültelerine çok görev düşüyor. Sadece salonlarda değil, sokakta halka da doğru bilgiler verilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖRNEK ALINACAK ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Dünyada ilk ve tek olan İlahiyat Akreditasyon Ajansının Kütahya’da kurulmasından ve Lisans Programları Akreditasyon Ölçütlerini Belirleme Çalıştayı’nın Kütahya ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vali Dr. Ömer Toraman, emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Toraman, “Kütahya’mız Anadolu coğrafyasında medeniyetimizin taşıyıcı sütunlarından birini oluşturuyor. İlahiyat eğitimi alanında öncü olmamız beni çok mutlu ediyor, sevindiriyor. Hocalarımızın emeğine sağlık. Ümit ediyoruz ki hem ülkemiz hem de bütün İslam âlemi için örnek alınacak çalışmalar hayata geçirilecek” dedi.

“NİTELİĞİMİZİ ARTIRMALIYIZ”

Akreditasyon çalışmalarının işi iyi yapmanın bir nişanesi olduğunu ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman nitelikli eğitim vurgusu yaptı. Son dönemlerde özellikle yükseköğrenimde çok mesafe katedildiğini dile getiren Vali Toraman, “Bu mesafe daha çok nicel yönü ağır basan bir mesafe. Pek çok okul, üniversite, fakülte açtık; öğrenci sayılarımız arttı. Özellikle öğrenci ve mekan sayısında çok ilerledik ama artık niteliğimizi artırma aşamasındayız. Dolayısıyla yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerinin daha nitelikli olması için hep beraber gayret gösteremeye çalışıyoruz. Bu faaliyetin de bunun bir parçası olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

Vali Dr. Ömer Toraman’ın konuşmalarının ardından hediye takdimine geçildi.

Kütahya Harlek Otel’de sürecek olan Lisans Programları Akreditasyon Ölçütlerini Belirleme Çalıştayı’nın 16 Şubat’ta sona ereceği belirtildi.

Vali Dr. Ömer Toraman’ın konuşmalarının ardından hediye takdimine geçildi.

Kütahya Harlek Otel’de sürecek olan Lisans Programları Akreditasyon Ölçütlerini Belirleme Çalıştayı’nın 16 Şubat’ta sona ereceği belirtildi.

18 Şub 2019 - 11:24 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.