TÜRKİYE’DEKİ ERKEKLERİN YÜZDE 24’Ü OBEZ

TÜRKİYE’DEKİ ERKEKLERİN YÜZDE 24’Ü OBEZ

Ajans Press, erkeklerdeki obezite oranını konu alan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Worldbank verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’deki obez erkeklerin oranı yüzde 24 olarak belirlendi. Bu oran en yüksek ABD’de görülürken, obez erkeklerin oranı yüzde 35 olarak kayıtlara geçti. İkinci sırada yer alan ülke ise yüzde 30 oran ile Suudi Arabistan oldu. Türkiye’ye aynı sıradan yüzde 24 oranla eşlik eden obez erkekler ise Almanya ve Meksika olarak belirlendi. Hindistan’da ise obez erkeklerin oranı sadece yüzde 3 olarak görüldü. Erkeklerde yaşanan obezite sorunun düşük olduğu diğer ülkeler ise yüzde 5 oran ile Endonezya, Nijerya ve Japonya olarak saptandı.

Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen yazılı basın incelemesinde, obezite başlığı altında 36 bin 20 adet haberin yansıdığı görüldü. Geçtiğimiz yıllardaki haber adetleri kontrol edildiğinde ise, obezitenin 2017 yılında 25 bin 886, 2016 yılında ise 21 bin 784 habere konu olduğu görüldü.

13 May 2019 - 10:54 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.