Tavşanlı’dan Denizli’yle “İşbirliği” Adımı

Tavşanlı’dan Denizli’yle “İşbirliği” Adımı

Düzenlenen ziyarete TTSO Meclis başkanı İlhami Aydın, meclis üyeleri, meslek komite üyeleri, Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar katıldılar. Denizli Ticaret Odası Başkan ve üyeleri tarafından ağırlandılar. Tavas ve Serinhisar leblebicilerden faaliyetleriyle ilgili bilgiler aldılar.

Ziyaretten dönen heyetin çalışmalarını ve izlenimlerini, TTSO MECLİS Başkanı İlhami Aydın, gazetemize anlattı.

DTO meclis başkanı Salih Sarıkaya Tavşanlı heyetini kabul ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında “ iki bölge ilimiz olan Kütahya ve Denizli’nin tarihten gelen kültürel ve ticari ilişkilerinin yanı sıra örf, adet ve gelenekleri de benzer. “ dedi. Sarıkaya, işbirliklerinin her iki il ekonomilerine önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

İlhami Aydın ise, bu birlikteliğin güzel bir başlangıç olacağını söyledi.

TTSO heyetini, DTO meclis başkanı Salih Sarıkaya ve meclis üyeleri karşıladı. Sıcak ve samimi bir karşılamanın ardından Denizli Ticaret odasında yapılan toplantıda, Denizli coğrafyası ve ekonomisi hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Yapılan fikir alışverişleriyle her iki ile de önemli katkılar sağlayacak işbirliklerinin geliştirilmesi konusu ele alındı.

İlhami Aydın ise, toplantıda şöyle konuştu:

“Bizler aynı Coğrafyanın insanlarıyız,Demografik yapısı,yaşam biçimi,Örf,Adet ve Gelenekleriyle-Aynı Kültürü paylaştığımız Denizliyi Tanımak istedik.Odalar arası iletişimi geliştirmek,İş Dünyamızın entegrasyonunu sağlayarak,Sektörel bazlı oluşacak olası iş birliğinin önümüzdeki sürece katkı vermesini arzu ediyor ve desteklerinizi bekliyoruz.

Değerli Hazirün ,Bu güzel İlimiz MÖ.250 Li Yıllarda Helenizim- döneminde kurulmuş ve birçok Medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilimiz. Dokumacılığa ilk olarak Romalılar döneminde başlanılmış;Selçuklular ve Osmanlılar döneminde gelişerek devam etmiştir.Günümüze gelinildiğinde Dokuma ve Tekstil Sektörünün ülke ekonomisine kazandırdığı olumlu katkıyı memnuniyetle görmekteyiz.

Tarihten gelen Ticari kültürün 21. yüzyılda yüksek Sanayi kültürüne dönüşmesi; Denizli İlimizin Sanayileşmede ilk 10 il arasında olmasıyla , takdir ve örnek alınması gereken bir durum yaratmıştır.Turizm çeşitliliğinde 5.Sıradaki örnek konumunu koruyarak iki milyon Turist sayısına ulaşan;Sanayide ve Ekonomide 3-Milyar Dolar ihracatı ile, milli gelire katkı veren Denizliyi Takdir ediyoruz.

Kütahya ve Tavşanlı ise,Tarihsel Değerleri, yeraltı ve yerüstü Zenginliği ile Marmara -iç Ege- iç Anadoluya komşuluk yapan;Kuruluş ve Kurtuluşun yaşandığı Osman Devletinin kurulduğu ,Şehzadeler şehridir.

Kamu yatırımlarının yoğun olduğu bir dönemin sonunda, Kütahya -Tavşanlı ve bölgemiz; şimdilerde sanayileşmede adımlarını atmaktadır. Krom , BOR, Kömür, Gümüş, Manyezit gibi madenlerimiz ile, farklı sağlık şikayetlerinin tedavisine cevap veren Kaplıca Termal su kaynaklarımızla, bu sektörün öncülüğünü yapmaktayız.”

Kütahya ve Denizli Ege bölgesinde aynı Coğrafyanın içersinde olduğu iki İlimizin ortak noktaları çok.; Sosyo-Ekonomik yapısı- Sanayisi ve Sektörel bazlı diğer iş kollarında katma değer yaratan Denizli ilimizi Adeta Egenin Parlayan yıldızı olarak görüyoruz. Bu kapsamda sizlerden alacağımız tecrübelerin olacağını inanarak bu ilişkinin gelişmesini diliyoruz.”

14 Eki 2019 - 10:43 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.