ŞEHİT SAVCI BEY

OSMANLI`NIN AĞABEYİ ŞEHİT SAVCI BEY ANILDI

Osman Gazi’nin ağabeyi, Ertuğrul Gazi’nin büyük oğlu Saru Batu Savcı Bey, şehadetinin 725. yıldönümünde yapılan törenlerle anıldı. Domaniç’e bağlı Karaköy’de yapılan anma törenlerine daire amirleri, Bursa, İnegöl, Keles, Bilecik, Bozüyük, Pazaryeri, Kütahya, İskenderun, çevre ilçe ve köylerden gelen binlerce Yörük Türkmen katıldı.

Anma törenleri, k öy muhtarlığı, Karaköy Ertuğrul Gazi Derneği ve Domaniç Şehit Saru Batu Savcı Bey Derneği tarafından düzenlendi.

Tören başlamadan önce Şehit Savcı Bey’in mezarı ziyaret edilerek Kur’an ve dualar okundu. Daha sonra Karaköy merkez camii ve Yenicamide Şehit Savcı Bey ve bütün şehit – gaziler için mevlit okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Karaköy Muhtarı Mehmet Arif Varol açılış konuşması yaptı. Sunuculuğunu Alternatif Radyo Program Yapımcısı Yazar Mustafa Uysal’ın yaptığı törenlerde, Karaköy Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah Fidan, Şehit Saru Batu Savcı Bey Derneği Başkanı Orhan Sarıca, Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.

Karaköy İlköğretim Okulu folklor ekibi, Kütahya Yörük Türkmenler Derneği folklor ekibi, Bursa İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği folklor ekibinin sergiledikleri halk oyunları izleyicilere güzel anlar yaşattı. Bilecik Bozüyük Ertuğrul Gazi Derneği Türk Halk Müziği sanatçılarının verdiği konser de izleyicilerin takdirini topladı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği törenlerin sonunda geleneksel şifalı etli bulgur pilavı, tatlı, gözleme ve ayran ikram edildi.

MİLLETVEKİLİ VURAL KAVUNCU’DAN YOL MÜJDESİ

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu, Ankara’daki yoğun toplantıları nedeniyle katılamadığı törenlere bir mesaj gönderdi. Kavuncu gönderdiği mesajında; “ Şehit Savcı Bey’in yolunun eylül ayı içinde yapılacağı” mesajını verdi. Törenin başında okunan bu mesaj, tören alanındaki halk tarafından sevinçle karşılandı, büyük alkış aldı.

30 Ağu 2012 - 00:00 Kütahya/ Domaniç- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.