Oylat

Doğal Güzellikleri Bünyesinde Barındıran Şelale: Oylat

- Kütahya'nın Domaniç ile Bursa'nın İnegöl ilçeleri arasındaki vadide yer alan ''Oylat Şelalesi'', el değmemiş güzelliği bünyesinde barındırıyor

- Oylat İşletme Şefi Tığlı: ''Oylat'ın ormanları içerisinde bulunan kaplıcalarının güzelliği de Türkiye'de ender bulunan mekanların başında geliyor. Ormanın bitki ve hayvan canlılığı ise buranın cazibesini iyice artırıyor''

Kütahya'nın Domaniç ile Bursa'nın İnegöl ilçeleri arasında çam, meşe, ıhlamur, kestane, gürgen ve çınar ağaçlarıyla bezeli bir vadide yer alan ''Oylat Şelalesi'', el değmemiş güzellikleri bünyesinde barındırıyor.

İnegöl'e 26 kilometre uzaklıktaki kanyon vadide bulunan şelaleye, derenin kenarından iki saatlik yürüşün ardından ulaşılıyor. İrili ufaklı birçok çağlayanı görmenin mümkün olduğu şelale yolunda, ahşap köprüler ve platformlar bulunuyor.

Oylat İşletme Şefi Tarık Tığlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şelalenin Uludağ silsilesi içindeki kayın ormanlarında doğduğunu söyledi.

Şelalenin özenle korunduğunu belirten Tığlı, şöyle konuştu:

"Şelalenin bulunduğu bölge, koruma alanı içinde. Bu bölgede orman emvali üretim yapılmıyor. Sadece bakım çalışması yapılıyor. Oylat'ın ormanları içerisinde bulunan kaplıcalarının güzelliği de Türkiye'de ender bulunan mekanların başında geliyor. Ormanın bitki ve hayvan canlılığı ise buranın cazibesini iyice artırıyor. Burada, İnegöl Orman İşletmesi, doğaya saygılı işletmecilik yapıyor. Yerel halkın haklarına da saygı gösteren kuruluş, 'Orman Yönetim Konseyi Koruma Zinciri Sertifikası' aldı. Oylat'ın peyzaj alanının güzelliğiyle de insanlara hizmet veriyor. Bu kapsamda, Oylat Kaplıca İşletmesi, kaplıca oteller bölgesinden şelaleye açtığı patika yolla, Uludağ'dan çıkan şelalenin güzelliğini doğaseverlerle buluşturdu."

Oylat Kaplıca İşletmeleri Pazarlama Müdürü Özgür Yıldız da şelalenin, kaplıcaya gelen turistlerin ve doğa yürüyüşçülerinin ilgisini çeken zenginlikler arasında olduğunu dile getirdi.

Şelaleye, 2 kilometre uzunluğunda açtıkları patika yoldan ulaşıldığını anlatan Özgür, "15 metre yüksekliğiyle hayranlık uyandıran Oylat, dere boyunca çağlayanlar meydana getirerek döküldüğü vadide gürgen, meşe, kestane, ıhlamur ve çınar ağaçları ve kuş sesleriyle, cazip bir doğal güzellik sunuyor" diye konuştu.

27 May 2014 - 00:00 Kütahya/ Domaniç- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.