KSBܒDEN UMUT VERİCİ TEDAVİ

KSBÜ’DEN UMUT VERİCİ TEDAVİ

KSBÜ Ortopedi ve Travmatoloji AD Dr. Öğr. Üyesi Oktar Üzümcügil, Kovid- 19 salgınına karşı en umut verici tedavi yöntemlerinden birisinin tıbbi ozon tedavisi olduğunu belirtti. Üzümcügil, Kovid- 19 salgınına karşı güçlü bir bağışıklık sisteminin olması gerektiğini vurgulayarak, “Kovid- 19 diğer korona ailesindeki virüsler gibi yapı olarak protein çekirdeği çevreleyen yağ molekülünden oluşmaktadır. Virüs, girdiği insan vücudunun savunma gücü olan bağışıklık sistemi tarafından tanımlanmaktadır. Ardından sistem virüse karşı savaşmaktadır. Güçlü olan bünyeler hastalığı ayakta ve bazen farkında bile olmadan hafif bir gribal enfeksiyon benzeri tablolarla atlatabilmekte. Genel bir ifadeyle bağışıklık sistemi zayıf olan ya da kronik hastalıklar nedeniyle vücut direnci düşük olanlarda ölümcül sonuçlar doğabilmektedir.” dedi.

‘OZON TEDAVİSİ BİR UMUT KAYNAĞI’

Üzümcügil, Kovid- 19’a karşı henüz bir aşının üretilmediğini ve mevcut ilaçlarla yüzde 100 etkili bir tedavinin de mümkün olmadığını altını çizerek şöyle devam etti: “Tüm dünyada bu durum kaygı ve endişe yaratmaktadır. Tüm insanlık bu kaygılar karşısında umut arayışı içine girmiş ve zaman zaman hiçbir bilimsel desteği olmayan çeşitli otlardan, bitkilerden hatta ilaçlardan medet ummaya başlamıştır. Tıbbi ozon ise aslında tüm dünyada 40 yıla yakın süredir bilinen, virüs enfeksiyonları tedavisinde etkinliği özellikle son 15 yılda bilimsel çalışmalarla desteklenmiş gerçek bir umut kaynağı olarak karşımızda durmaktadır.”

HEM KORUYOR HEM TEDAVİ EDİYOR

Tıbbi ozon tedavisinin bir değil birkaç mekanizma ile koronavirüslerden hem korunma hem de tedaviye destek anlamında ciddi bir seçenek olarak kabul gördüğünü ifade eden Üzümcügil, “ Ozon terapinin etki mekanizmalarından ilki, virüsün etrafındaki yağ molekülünden oluşan zarfı parçalamasıdır. Bu zarftan yoksun kalan virüsler kendilerini koruyamaz ve çoğalamazlar. Ozonun bağışıklık sistemi üzerinde kanıtlanmış etkileri de mevcuttur ve bir dizi bağışıklık hücresinin aktivasyonunda da yer almaktadır. Virüsle enfekte olmuş kanda ise, ozon, virüsü işlevsiz kılmaktan, vücudun bağışıklık sistemini uyarmaya kadar değişik etkiler gösterir ve en önemlisi işlevsiz virüslere karşı oluşan reaksiyonlar bir nevi kişiye özel aşı etkisi gösterebilir. Ozonun yıllardır bağışıklık sistemini güçlendirici ve anti viral dahil pek çok olumlu etkisinin bilinmesine rağmen yaygınlığının çok yetersiz olduğu da görülmektedir. Virüs yükü altındaki sağlık çalışanları, ben de dahil olmak üzere ozon terapiden faydalanmaktayız.” şeklinde konuştu.

19 Nis 2020 - 21:19 Kütahya/ Kütahya- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.