Göl ve Göletlere Balık Salındı

Göl ve Göletlere Balık Salındı

"Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında son 10 yılda iç sularımıza 1 milyonu aşkın sazan balığı yavruları bırakıldı.

Kepez Üretim Tesisleri'nde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde 2018 yılında Kütahya için üretilen 130.000 adet sazan balığı yavrusu; Yeniköy, Ayvalı, Palazoğlu, Kayı ve Erdoğmuş Gölleri başta olmak üzere Kütahya genelinde 43 adet göl ve gölete 27.06.2018 tarihi itibariyle bırakılmıştır.

Balıklar için “Sazan balığı,"4/1 Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliği" ve "4/2 Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliği'nde" yer alan düzenlemelere göre avlanmakta olup 40 cm den küçük bireylerin avlanmaması, en az bir kez üremelerine imkân tanınması hem biyolojik bir zorunluluk hem de vicdani bir sorumluluktur.” Uyarısında bulunuldu.

Gelecek yıllarda bu türlere ilave olarak yeni türlerin su kaynaklarımıza bırakılması sağlanacağı açıklandı.


10 Tem 2018 - 11:20 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.