Ebe Ana Anıldı

Ebe Ana Anıldı

Hayme Ana ve Ertuğrul Gazi döneminde Domaniç'te yaşamış ve Osmanlı'nın kuruluş dönemi önemli tarihi şahsiyetlerden birisi olan Ebe Ana, Saruhanlar köyünde yapılan bir törenle anıldı.

Tören, Ebe Ana’nın ruhunu teslim ettiği hazire ve mesire alanında gerçekleşti.

Tören öncesi din görevlileri tarafından mevlit ve ilahiler okundu, dualar edildi. Domaniç ilçe müftüsü Kemal Akpınar öğle namazını müteakip günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Türbedar Selim Yalçın ve ailesi tarafından organize edilen törene, AKP Kütahya milletvekili Vural Kavuncu, Domaniç Kaymakamı Ahmet Ali Özdemir, Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Şimşek, Domaniç AKP İlçe Başkanı Refik Türkmen, Domaniç İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği yönetiminden aynı zamanda Domaniç Gazetesi köşe yazarı Abdullah Fidan, tarihçi araştırmacı yazar Hasan Efe ve bir çok vatandaş katıldı.

Tören sonunda protokole ve alanda bulunan misafir ve vatandaşlara, bahar töreninin geleneksel yemeği keşkek ikram edildi.

28 May 2014 - 00:00 Kütahya/ Domaniç- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.