Ayasofya İmam Adayı Muştuer Görev Seferine Tavşanlı’da Başladı

Ayasofya İmam Adayı Muştuer  Görev Seferine Tavşanlı’da Başladı

İlk göreve Tavşanlı Arifağa Camiinde başlayan ve okuduğu ezan ve Kuran-ı Kerim okumalarıyla da takdir kazanan Ferruh Muştuer’in Ayasofya İmamlığını en iyi şekilde yerine getireceği belirtiliyor. Mustuer’in ilk göreve başladığı Arifağa’nın o dönemdeki İmamı İsmail Doğru ; müezzin olarak göreve başlayan, Muştuer’in hem kişiliğiyle, hem din görevlisi olarak, hem de, dünya kur’anı kerim’i güzel okuma birincilerinden olduğunu, kendisiyle her zaman gurur duyduklarını söyledi.

Kısa sürede Tavşanlı Arifağa camisi cemaatinin de sevgisi ve takdirini kazandığını belirten Doğru; Ayasofya İmamlığını layıkıyla yerine getireceğine inandığını belirtti

Ferruh Muştuer, 1971 yılında Kütahya'da doğdu. Hafızlık ve Lise öğrenimini Kütahya'da tamamladı. 1996 yılında Tavşanlı Arifağa camisinde müezzin-kayyım olarak göreve başladı. 2006-2010 yılları arasında Avusturya'da din görevlisi olarak görev yaptı. İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Kıraat Bölümü'nü tamamlayarak icazet aldı. 2015 yılında Kuveyt'te düzenlenen Uluslararası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması'nda birinci oldu. 2013 yılından beri İstanbul Eminönü Yeni Cami İmam Hatibi olarak görev yapan Muştuer evli ve üç çocuk babasıdır.

13 Tem 2020 - 16:49 Kütahya/ Kütahya- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.