YENİ BİR MİLAT OLACAK

Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, 24 Haziran seçimlerinden önce gazetemize, seçimlerin ve sonuçlarının önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, 24 Haziran seçimlerinden önce gazetemize, seçimlerin ve sonuçlarının önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kavuncu; 1 Kasım 2015 genel seçimlerinden sonra, yurt içinde ve yurt dışında yaşanan, birbirinden çetin zorluklara değinerek; 24 Kasım seçimlerinde; “ Milletle derin bir gönül bağı kurmuş, aslında bu millet için bir sevda hikayesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bu milletin ilk turda Allah’ın izni ile Başkan seçeceğinden eminiz.” dedi.

Kavuncu’nun açıklaması şöyle :

Ülkemiz için çok önemli olan bir seçim arefesindeyiz. Bilindiği üzere MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli 17 Nisan’da ki grup toplantısında erken seçim çağrısı yapmış ve gerekçelerini de sıralamıştı. Bu çağrıya ilk cevap veren partilerden birisi olarak CHP Lideri Kılıçdaroğlu’da “biz seçime hazırız, hodri meydan” diyerek bu çağrıyı karşıladı. Bu gelişmelerden sonra aslında Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti üst karar yönetimi için söylenecek bir şey kalmadı ve yapılan istişare sonrasında 24 Haziran erken seçim tarihi belirlenmiş oldu.

1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra gerek ülkemizde gerekse de dünya da çok önemli gelişmeler oldu. Ülkemizde terör eylemleri zirve yaparken üstüne 2016 yılında tarihimize ihanet gecesi olarak geçen 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. FETÖ ile mücadele gerek yurt içinde gerekse de Uluslararası arenada hala devam ediyor. 16 Nisan 2017’de yapılan referandum ile Türkiye’de yeni bir hükümet sistemi olan Başkanlık sistemine geçiş kabul edildi. Bu referandum sürecinde Avrupa ülkelerinden Cumhurbaşkanımız nezdinde ülkemize olan düşmanlık zirve yaptı, alışılmadık bir şekilde açık taraf oldular, Hollanda, Avusturya, Almanya gibi ülkelerle kriz aşamasına gelindi. Suriye ve Irak’ta ki fiili durum üzerine DAEŞ, PKK, PYD, YPG vb. terör örgütlerinin ülkemizde ki tacizleri eklenince şanlı ordumuz önce Fırat Kalkanı ve halen devam etmekte olan Zeytin Dalı dış askeri harekatlarını gerçekleştirdi. Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in bir oldu bitti ile Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etme projesi Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleri ve çağrısı ile BM toplantısında çöktü. Ülkemizi ekonomik kıskaç altına alarak zora düşürmek isteyen mihrakların bütün bu projeleri de boşa çıktı. Bu süre içerisinde ekonomi, siyaset ve uluslararası ilişkilerimiz hepsi yeni başkanlık döneminde şekillenmek üzere gerek ülkemizde gerekse de dış dünyada adeta bir bekleme dönemine girilmişti.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız İl Kongreleri vesilesi ile tüm ülkeyi birkaç kez dolaştı, meydanlarda zaten milletimizle buluştu. Teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve tüm temsilcilerimiz de halkla irtibatını hiç kesmediler, sürekli sahada yer aldılar. Bu haliyle seçimlere en hazır olan partinin AK Parti olduğunu söyleyebiliriz.

Söz konusu vatan olunca ortak milli hassasiyetleri olan iki parti AK Parti ve MHP arasında yapılan görüşmeler ilkesel bazda ahlaki bir ittifak yapma noktasında karar kıldı. Bilindiği üzere seçim takvimi işlemeye başladı. AK Parti için milletvekilliği başvuru süresi doldu, aday değerlendirme süreçleri başladı. 21 Mayıs tarihinde partiler milletvekili listesini Yüksek Seçim Kuruluna sunmuş olacaklar.

Milletle derin bir gönül bağı kurmuş, aslında bu millet için bir sevda hikayesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bu milletin ilk turda Allah’ın izni ile Başkan seçeceğinden eminiz. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir zamanda ülkemizin olmazsa olmazı, can damarıdır. Coğrafyanın yeniden şekillendiği, güç ve enerji savaşları ile adeta üstü kapalı bir 3. Dünya Savaşının sürmekte olduğu bu fırtınalı zaman diliminde ülkemizi salimen limanlara yanaştırabilecek tek kaptan olduğu herkes tarafından biliniyor. Ülkemizi dünya ülkeleri arasında 1. Lige çıkaracak, egemen güçlere karşı milli çıkarlarımızı koruyacak, yerlileşme ve millileşme politikalarını, önümüzü açacak reformları gerçekleştirebilecek tek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Yeni dönemde TBMM sadece yasama ve denetleme faaliyetlerini yürüteceği için çok daha güçlü bir parlamento olacak, milletvekillerinin sorumlulukları ve yapacakları işler daha da önem kazanacak. Bu nedenle 24 Haziran’da kurulacak 2. Sandık olan Milletvekilleri Genel Seçimleri de çok önem taşıyor. AK Parti olarak bu seçimlerde hedefimiz yeni dönemde TBMM’de kanun yapacak sandalye sayısına ulaşmak. Milletimiz bir yandan dış askeri harekat sürerken bir yandan da insanımızı refaha ulaştıracak mega projeleri ve yatırımları sürdüren, dünyanın en fazla büyüyen ülkeleri arasına giren Türkiye’nin bu başarılarının arkasında AK Parti hükümetleri olduğunu gayet iyi biliyor, partimize güveniyor. Seçimlerde muhalefet ittifakı yapmaya çalışanların çatıları ise şimdiden çöktü. Dilleri milletin dili olmayanların hiçbir zaman iktidar şansı olmamıştı, şimdi de olmayacak. Sadece en iyi 2. Parti olma gayretinde olan, şimdiden hedefini Ana Muhalefet olarak belirlemiş bir CHP ile bir proje hareketi olan İyi Parti, terör örgütlerinin sözcülüğünü üstlenmiş olan HDP’nin bu seçimlerde iktidar şansı olmaz. Geleneksel olarak milliyetçi muhafazakar çizgisi olan Kütahya’mızda da ittifak ile birlikte bu seçimde rekor bekliyoruz.

24 Haziran ülkemiz, milletimiz için yeni bir milat olacak. Başkanlık sistemi ile birlikte çok daha hızlı karar alan, istikrarlı bir Türkiye ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hızla koşacağız. Bu vesile ile seçimlerin ülkemiz, milletimiz ve tüm dünya insanlığı adına hayırlı olmasını diliyorum.

04 May 2018 - 10:55 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.